Στη Βουλή το Κέντρο Προσφύγων της Φανερωμένης

gezinti9

gezinti9

Στη Βουλή, μέσω αναφορών του Βουλευτή Κώστα Τασούλα, έφτασε η αντίδραση του Δήμου Ζίτσας για την αιφνιδιαστική μεταφορά μεγάλου αριθμού μεταναστών-προσφύγων από το Κέντρο Φιλοξενίας στον Κατσικά σε ένα ακατάλληλο κτίριο, που νοικιάστηκε από ιδιώτη, στη θέση «Φανερωμένη» της Τ.Κ. Βουνοπλαγιάς καθώς και η επιστολή που είχε στείλει ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος προς τους αρμόδιους Υπουργούς για την απόφαση παραχώρησης των εγκαταστάσεων της πρώην Παιδόπολης «Αγία Ελένη», από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Οι δύο επιστολές, στο πλαίσιο του διαύλου επικοινωνίας που έχει ξεκινήσει η Δημοτική Αρχή Ζίτσας με στόχο την ενημέρωση των πολιτικών αρχών για ζητήματα που την απασχολούν, είχαν κοινοποιηθεί μεταξύ άλλων και στους βουλευτές Ιωαννίνων.

Έτσι ο Βουλευτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Τασούλας κατέθεσε τις σχετικές αναφορές στο Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Βουλής. Στην αναφορά που κατέθεσε ο κ. Τασούλας στις αρχές Ιουνίου (03-06-2016) για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων της πρώην Παιδόπολης η αναπληρώτρια Υπουργός Θεανώ Φωτίου στην απάντησή της διευκρινίζει: «πως το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης παραχώρησε κατά χρήση το κτιριακό συγκρότημα της Παιδόπολης «Αγία Ελένη» Ζίτσας, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για ένα έτος με αποκλειστικό σκοπό τη φιλοξενία προσφύγων, κατά προτίμηση οικογενειών, μονογονειακών οικογενειών και ασυνόδευτων ανηλίκων, στα πλαίσια της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των έκτακτων αναγκών που απορρέουν από την προσφυγική κρίση»

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ