Στη Βουλή το αεροπλάνο και τα ελικόπτερου του Υπουργού…

aeroplano kamenou

aeroplano kamenouΤην ιδιαίτερη προτίμηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στα πτητικά μέσα επισημαίνει ο κ. Ανδρέας Κατσανιώτης με νέα ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που διαβίβασε στην Βουλή.

Ο βουλευτής κατηγορεί τον υπουργό Πάνο Καμμένο για αλόγιστη σπατάλη, οικονομική επιβάρυνση των δημόσιων ταμείων και έλλειψη συναίσθησης της οικονομικής συγκυρίας της χώρας.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλει πως «Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων με στρατιωτικό αεροπλάνο και μετέβη στο Σούλι με δύο μάλιστα στρατιωτικά ελικόπτερα» και επισημαίνει πως με τον τρόπο αυτό «επιβαρύνονται τα πτητικά μέσα με επιπλέον ώρες πτήσεων χωρίς να συντρέχει επείγουσα ανάγκη ή έκτακτος λόγος.

Η επιβάρυνση με επιπλέον ώρες πτήσεις προκαλεί φθορά στα πτητικά μέσα και κατά συνέπεια μεγάλο οικονομικό κόστος. Ο ρόλος των συγκεκριμένων πτητικών μέσων δεν είναι η μεταφορά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για επισκέψεις».

Τονίζει τέλος πως οι συγκεκριμένες « επανειλημμένες ενέργειες προκαλούν τη κοινή γνώμη και επιβαρύνουν το ελληνικό Δημόσιο την ώρα που πρέπει να είναι βασικός στόχος ο περιορισμός των δημοσίων δαπανών» και ρωτά τον υπουργό : «Πόσο κόστισε στον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη η πτήση σας με στρατιωτικό αεροπλάνο στα Ιωάννινα; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που να προκύπτει το ακριβές κόστος της πτήσης στα Ιωάννινα.

Για ποιους λόγους επιλέξατε ως μέσο μετακίνησής σας για ακόμα μια φορά πτητικό μέσο και συγκεκριμένα στρατιωτικό αεροπλάνο, ενώ έχετε στη διάθεσή σας για τις μετακινήσεις σας το υπουργικό όχημα ή ενώ ακόμα θα μπορούσατε να μεταβείτε στα Ιωάννινα με την κανονική πτήση του αεροπλάνου της γραμμής που χρησιμοποιούν και οι πολίτες; Για ποιους συγκεκριμένα λόγους υπήρχαν δύο στρατιωτικά ελικόπτερα για τη μεταφορά σας στο Σούλι; Ποιοι αποτελούσαν την αποστολή; Πόσο κόστισε η πτήση των δύο στρατιωτικών ελικοπτέρων στο ελληνικό Δημόσιο; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που να προκύπτει το ακριβές κόστος των πτήσεων των δύο στρατιωτικών ελικοπτέρων.

Πόσες ώρες πτήσεων έχετε καταγράψει από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων σας μέχρι σήμερα και πόσο είναι το συνολικό κόστος των πτήσεών σας; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που να προκύπτουν οι ώρες πτήσεων που έχετε καταγράψει από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων σας μέχρι σήμερα και το συνολικό κόστος των πτήσεών σας. Από πού προβλέπεται και σε ποιες περιπτώσεις μπορείτε να χρησιμοποιείτε πτητικά μέσα για τις μετακινήσεις σας κ. Υπουργέ; Οι συνεχείς μετακινήσεις σας με πτητικά μέσα δεν αποτελούν περιττή οικονομική επιβάρυνση για το ελληνικό Δημόσιο, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης της χώρας;

Η επιβάρυνση των πτητικών μέσων και ιδιαίτερα των στρατιωτικών με επιπλέον ώρες πτήσεων χωρίς μάλιστα να συντρέχει επείγουσα ανάγκη ή έκτακτος λόγος δεν αποτελεί αιτία φθοράς για τα πτητικά μέσα και κατά συνέπεια περιττό οικονομικό κόστος; Ο Πρωθυπουργός συμφωνεί με τη χρήση πτητικών μέσων για προγραμματισμένες περιοδείες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας;»

Ο κ. Καμμένος μιλώντας πάντως το πρωί στην τηλεόραση του MEGA είπε ότι η κάρτα με την οποία πλήρωσε τον επίμαχο λογαριασμό στο ξενοδοχείο Four Seasons στην Ουάσινγκτον ήταν δική του.

Παράλληλα ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος γράφει στη στήλη του ότι ο Πάνος Καμμένος του απέστειλε εξώδικο με το οποίο, όπως γράφει στα ΝΕΑ, «μου ζητεί να επανορθώσω ότι τη διαμονή του στο Four Seasons στην Ουάσινγκτον, σε αυτό το ταξίδι για το τίποτα, πλήρωσε με την πιστωτική του κάρτα».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ