Στη Βουλή η απάτη με τα κοινοτικά κονδύλια

KOYIK TERENSΤο σκάνδαλο μεγατόνων που αφορά στις οικονομικές απάτες ύψους 25 δις ευρώ στους κόλπους της Ε.Ε., το οποίο εξελισσόταν επί χρόνια στην χώρα μας στο πλαίσιο υλοποίησης των κοινοτικών προγραμμάτων «Πολιτεία» και «Κοινωνία της Πληροφορίας», με εμπλεκόμενους και Έλληνες υπαλλήλους της Κομισιόν – έχοντας ως στόχο επιδοτήσεις που προορίζονταν για ερευνητικά και πιλοτικά προγράμματα, που όμως κατέληξαν σε προσωπικούς λογαριασμούς ή πολυτελή ακίνητα – καταγγέλλει με ερώτησή του στη Βουλή ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Όπως ήδη έχει γίνει γνωστή στην πολύκροτη υπόθεση εμπλέκεται και Πανεπιστημιακός των Ιωαννίνων ο οποίος την τελευταία δεκαπενταετία έχει υλοποιήσει εκατοντάδες προγράμματα στην Ήπειρο αλλά και πέραν αυτής.

Ο Τέρενς Κουίκ απευθύνεται στους Υπουργούς Παιδείας, Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στην ερώτησή του αναφέρει:

Από πρόσφατα δημοσιεύματα πληροφορηθήκαμε, ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα σε εμπλεκόμενα πρόσωπα σε Ελλάδα και εξωτερικό, μερικοί από τους οποίους έχουν την ιδιότητα του Πανεπιστημιακού, άλλοι την ιδιότητα του κοινοτικού υπαλλήλου, για παράνομες επιδοτήσεις και διασπάθιση κοινοτικών κονδυλίων.

Πρόκειται για σκάνδαλο δις ευρώ, που εξελισσόταν επί χρόνια στο πλαίσιο υλοποίησης των κοινοτικών προγραμμάτων «Πολιτεία» και «Κοινωνία της Πληροφορίας» κυρίως στους τομείς έρευνας, καινοτομίας και νέων τεχνολογιών.

Έτσι μετά από πολύχρονη έρευνα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας για την Καταπολέμηση της Απάτης (OLAF), σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία και το ΣΔΟΕ, προέκυψαν αποχρώσες ενδείξεις για υπερτιμολογήσεις, εκδόσεις εικονικών ή πλαστών τιμολογίων, που κατέληξαν στις τσέπες λίγων και ξοδεύθηκαν για τον παράνομο πλουτισμό των συγκεκριμένων ατόμων.

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. κ. Υπουργοί:

1. Αληθεύει, ότι στο σκάνδαλο εμπλέκονται και Πανεπιστημιακοί Καθηγητές και αφορά, μεταξύ άλλων, και κονδύλια που δόθηκαν σε ορισμένα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα;

2. Αληθεύει, ότι οι συγκεκριμένοι Καθηγητές έχουν τοποθετηθεί σε νευραλγικές θέσεις είτε στα Πανεπιστήμια είτε σε Τομείς της Δημόσιας Διοίκησης;

3. Δεσμεύθηκαν οι τραπεζικές καταθέσεις των εμπλεκόμενων προσώπων και διατάχθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών τους, τουλάχιστον στην Ελλάδα;

4. Ποια μέτρα θα ληφθούν, ειδικώς για τους εμπλεκόμενους κοινοτικούς υπαλλήλους και πότε αυτοί θα σταματήσουν να διαχειρίζονται πλέον τα κοινοτικά αυτά κονδύλια;

5. Μήπως ξεχνάτε κ. κ. Υπουργοί, ότι προκύπτει εν τέλει ΜΕΙΖΟΝ ζήτημα, πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής φύσεως, καθώς δείχνετε να ξεχνάτε, ότι τα κοινοτικά κονδύλια είναι ΚΑΙ χρήματα του Έλληνα πολίτη, ο οποίος βλέπει τα χρήματα του, που «προορίζονταν» για ερευνητικά και πιλοτικά προγράμματα… να καταλήγουν σε προσωπικούς λογαριασμούς τρίτων ή πολυτελή ακίνητα;!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ