Στην τσιμπίδα τρεις από τους έξι κατά συρροή διαρρήκτες

ASTYNOMIA OXHMAΕξαρθρώθηκε μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, οργανωμένη σπείρα διαρρηκτών, που είχε διαπράξει τα τελευταία δύο χρόνια τουλάχιστον (12) διαρρήξεις επιχειρήσεων και καταστημάτων σε προάστια της πόλης των Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο της εξάρθρωσης, συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές, προχθές (24-04-2013) το απόγευμα τρεις (3) Έλληνες, ηλικίας 24, 32 και 17 ετών, μέλη της σπείρας. Επίσης, αναζητούνται να συλληφθούν επιπλέον τρία μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (δυο ημεδαποί, ηλικίας 26 και 23 ετών και ένας υπήκοος Αλβανίας), τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί. Τα μέλη της σπείρας, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά,   πραγματοποιούσαν εξορμήσεις σε περιοχές περιμετρικά των Ιωαννίνων (Ελεούσα, Βουνοπλαγιά), όπου ανέπτυσσαν την εγκληματική τους δραστηριότητα, παραβιάζοντας καταστήματα με τη μέθοδο της διάρρηξης (θραύση παραθύρων – διάρρηξη πόρτας χρήση αιχμηρού αντικειμένου), ενώ ερευνάται βάσιμα το ενδεχόμενο δραστηριοποίησής τους και σε άλλες περιοχές.

 

Μέχρι στιγμής, ταυτοποιήθηκε η δράση τους στις ακόλουθες εγκληματικές ενέργειες:

•             διάρρηξη ζαχαροπλαστείου στο 10ο  χιλιόμετρο της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κόνιτσας  λίγο μετά τα μεσάνυχτα  της 24-04-2013, από όπου αφαίρεσαν  το χρηματικό ποσό των (190) ευρώ από την ταμειακή μηχανή και αναψυκτικά.

•             διάρρηξη σε συνεργείο αυτοκινήτων στο 8ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κόνιτσας λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 24-04-2013,  απ’ όπου αφαίρεσαν  μία κάμερα ασφαλείας.

•             διάρρηξη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κόνιτσας – Ιωαννίνων  την 06-04-2013, από όπου αφαίρεσαν  το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ από την ταμειακή μηχανή.

•             διάρρηξη  σε κατάστημα επίπλων  στην Ελεούσα Ιωαννίνων  την 4/5-07-2012, από όπου αφαίρεσαν  έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, το χρηματικό ποσό των (235) ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

•             διάρρηξη τυροκομείου στην Ελεούσα Ιωαννίνων  την 24/25-05-2012, από όπου αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό και δύο τραπεζικές επιταγές.

•             διάρρηξη σε κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου  την 21-05-2012 στην Ελεούσα Ιωαννίνων, από όπου απέσπασαν από τους κερματοδέκτες των μηχανημάτων, το χρηματικό ποσό των (1000) ευρώ και ένα μηχάνημα.

•             διάρρηξη σε  Δημοτικό Σχολείο της Ελεούσας  την 12/13-03-2012, από όπου αφαίρεσαν από το κυλικείο το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ και διάφορα προϊόντα.

•             διάρρηξη σε  πλυντήριο αυτοκινήτων στα Ιωάννινα την 03-03-2012, από όπου αφαίρεσαν  από τους κερματοδέκτες των αυτόματων πλυντηρίων, το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ.

•             διάρρηξη σε  πρατήριο υγρών καυσίμων  στο 6ο χιλιόμετρο της παλαιάς Εθνικής Οδού  Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας  την 29-12-2011, από όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (4.375) ευρώ.

•             διάρρηξη σε  περίπτερο στην Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων την 09-11-2011, από όπου αφαίρεσαν πεντακόσια (500) πακέτα τσιγάρων, το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ και διάφορα προϊόντα.

•             διάρρηξη πριν από ένα χρόνο περίπου, σε αρτοποιείο στην Ελεούσα, από όπου αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των (120) ευρώ.

•             κλοπή σε κατάστημα εμπορίας τζακιών – μαρμάρων στην Ελεούσα πριν από δύο περίπου χρόνια, από όπου απέσπασαν (300) ευρώ από την ταμειακή μηχανή.

 Σε βάρος της συμμορίας σχηματίστηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της «εγκληματικής οργάνωσης», «διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών» και «νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της δράσης της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης και τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων μελών της.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ