Στην Τράπεζα Πειραιώς η Πανελλήνια Συνεταιριστική

PEIRAIOS TRAPEZAΔεν στάθηκε δυνατό να κεφαλαιοποιηθεί η Πανελλήνια Τράπεζα και κατόπιν αυτού μετά από διαγωνισμό που διεξήγαγε η ΤτΕ, ο έλεγχος της τράπεζας πέρασε στην Τράπεζα Πειραιώς.

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για τους καταθέτες, αντίθετα με ομολογιούχους και μετόχους οι οποίοι χάνουν τα κεφάλαιά τους. Η ΤτΕ δεν έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις, γιατί το αποτέλεσμα του διαγωνισμού δεν έχει τύχει ακόμα της εγκρίσεως της ΕΚΤ. Μόλις ανάψει το πράσινο φως ο Μάριο Ντράγκι θα υπάρξουν και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Η άλλη τράπεζα που επίσης αντιμετωπίζει πρόβλημα κεφαλαίων, είναι η Τράπεζα Αττικής, η οποία, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, χρειάζεται περίπου 200 εκατ. ευρώ ενίσχυση. Ωστόσο η Αττικής έχει τη στήριξη του ΤΣΜΕΔΕ όπως και του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη και οι προσπάθειες εξεύρεσης κεφαλαίων είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αγορά, το τελευταίο διάστημα, συζητείται το ενδεχόμενο να καλύψει τα κεφάλαια της Αττικής η Εθνική Τράπεζα, γεγονός που διαψεύδουν τα στελέχη της τελευταίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ