Στην Πρέβεζα και φέτος οι Τσέχοι επιστήμονες

TSEXOI PREBEZA

TSEXOI PREBEZAΤην περιοχή των Αγίων Αποστόλων επέλεξαν και φέτος για τις διακοπές τους οι Τσέχοι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Οπάββας.

Οι πρώτοι ερευνητές ήρθαν στους Αγίους Αποστόλους πριν 20 περίπου χρόνια και από τότε κάθε χρόνο επιστρέφουν, κατασκηνώνουν στην περιοχή και διδάσκουν σε μαθητές και φοιτητές που τους συνοδεύουν, την αγάπη για το περιβάλλον και την φύση.

Οι Τσέχοι επιστήμονες είναι εντυπωσιασμένοι από το περιβάλλον της χερσονήσου του Αγίου Θωμά δηλώνοντας ότι κάθε φορά που την επισκέπτονται βρίσκουν και κάτι καινούριο. Η κατάρτιση που έχουν αλλά και το ενδιαφέρον που δείχνουν για το περιβάλλον τους ανταμείβουν με μοναδικά ευρήματα όπως είναι η καταγραφή φυτών ορχιδέας αλλά και ο εντοπισμός του μοναδικού στην Ελλάδα εντόμου που ζει στους Αγίους Αποστόλους και έχει ονομαστεί «κηροκέφαλη η Πρεβεζάνα» καθώς και ενός ακόμη εντόμου το οποίο γνώριζαν ότι μέχρι σήμερα ότι ζούσε σε περιοχές της Μικράς Ασίας.

 

Οι Τσέχοι επιστήμονες είναι εκείνοι που διαμόρφωσαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Νεοχωρίου και σε συνεργασία με τον Δήμο καταβάλλονται προσπάθειες για την συντήρηση και την επαναλειτουργία του.

Όλοι τους δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής και πραγματοποιούν επισκέψεις στα μουσεία αλλά και τα μνημεία της .

Εκπρόσωπος της ομάδας βρέθηκε στο Δημαρχείο της Πρέβεζας προκειμένου να ευχαριστήσει τον κ. Μπαΐλη για τον χώρο και τις υποδομές που τους παρέχονται προκειμένου να διευκολυνθεί η παραμονή τους στην κατασκήνωση.

Αμέσως μετά ακολούθησε σύσκεψη με την προϊσταμένη του τμήματος Προγραμματισμού Κλαίρη Γιαννούλη όπου συζητήθηκαν οι τρόποι συνεργασίας των δύο πλευρών μέσω του ευρωπαικού προγράμματος ΝΑΤURA OPAVA.

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό θα δοθεί η δυνατότητα σε ακόμη περισσότερα άτομα να επισκεφθούν την περιοχή καθώς επίσης να προχωρήσει και η δημιουργία ενός τουριστικού οδηγού στον οποίο θα αποτυπώνονται τα ιδιαίτερα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το περιβάλλον της περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ