Στην Πλάκα οι δήμαρχοι, ανησυχίες και στο Ζαγόρι

g plakas

g plakasΕπίσκεψη στο σημείο που βρίσκονταν το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή αιρετοί από τα Γιάννινα και την Άρτα, ύστερα από σχετική πρωτοβουλία του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

Στόχος της κίνησης αυτής είναι να παραμείνει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας το αίτημα για άμεση αποκατάσταση ενός ιστορικού μνημείου της Ηπείρου και να ξεπεραστούν πιθανά γραφειοκρατικά εμπόδια ώστε να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες αναστήλωσης.

Ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές θεωρεί επιβεβλημένο το συντονισμό ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και δείχνει αποφασισμένος, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, να μην επιτραπούν καθυστερήσεις.

Την ίδια ώρα προβληματισμός για το μέλλον των ιστορικών γεφυριών υπάρχει και στον Δήμο Ζαγορίου όπου επίσης ανέκυψαν ζητήματα με την τελευταία κακοκαιρία και τον Δήμαρχο Βασίλη Σπύρου να τονίζει την αναγκαιότητα εκπόνησης μελετών.

Βέβαια το Ανατολικό Ζαγόρι είχε βιώσει το 2003 την κατάρρευση του γεγυριού Καβαλαρίου με την αναστήλωση να μην γίνεται ποτέ λόγω διχογνωμίας των ειδικών και με τον Δήμαρχο Βασίλη Σπύρου να εκφράζει την αισιοδοξία να γίνει τουλάχιστον η αναστήλωση στο Γεφύρι της Πλάκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ