Στην ολομέλεια ο ΕΝΦΙΑ για τον συνεταιρισμό Δολιανών

DOLIANA14

DOLIANA14Δεν απαντήθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών η Ερώτηση του Σταύρου Καλογιάννη σχετικά με την επιβολή υψηλού ΕΝΦΙΑ στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μετόχων Εξαγοράς Κτημάτων Δολιανών Ιωαννίνων (ΑΣΜΕΚ), που αφαιρεί ουσιαστικά τα μισά ακαθάριστα έσοδά του, καθιστώντας πλέον δυσχερή την λειτουργία του.

Στην Ερώτησή του ο Σταύρος Καλογιάννης είχε – μεταξύ άλλων – αναφερθεί στην ιδιαιτερότητα του Συνεταιρισμού που ιδρύθηκε το 1920, κατόπιν εξαγοράς κτημάτων της Κοινότητας Δολιανών πριν από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων το 1913, με συνεισφορά όλων των κατοίκων του χωριού.

Είχε τονίσει ότι πρόκειται για έναν ιδιότυπο συνεταιρισμό, μέλη του οποίου είναι οι κάτοικοι των Δολιανών και τα έσοδά του διατίθενται για κοινωφελείς σκοπούς και έργα στην τοπική κοινότητα Δολιανών με σημαντική μέχρι σήμερα προσφορά.

Είχε δε επισημάνει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ που απέστειλε το Υπουργείο Οικονομικών, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός καλείται να καταβάλλει το ποσό των 47.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 35.000 είναι συμπληρωματικός φόρος.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ