Στην Κύπρο για…. χαλούμι, πηγαίνει η Δωδώνη!

DODONH 17 7 13

DODONH 17 7 13

Η είδηση δημοσιεύεται στο σύνολο σχεδόν των μέσων ενημέρωσης της Κύπρου! Κι αφορά στη δημιουργία εργοστασίου της Δωδώνης στη Λεμεσό!

Μάλιστα η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει στις 29 Σεπτεμβρίου, παρουσία του υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκου Κουγιάλη.

Σημειώνεται ότι η Λεμεσός, έχει χρησιμοποιηθεί ως έδρα της εταιρίας και διάφορων θυγατρικών που συστήθηκαν στην πορεία, για την εξαγορά της Δωδώνης, ενώ Κύπριος είναι ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SIMOS FOOD που χρησιμοποιήθηκε ως όχημα για την εξαγορά της Ηπειρωτικής γαλακτοβιομηχανίας!

Η επένδυση στην Κύπρο θα γίνει μέσω μιας ακόμη θυγατρικής! Πρόκειται για την Dodoni Dairy products (Cyprus) Ltd, η οποία, όπως αναφέρει ο Κυπριακός τύπος, θα παράγει χαλούμι!

Όπως σημειώνει ο κυπριακός τύπος, η Δωδώνη άλλαξε χέρια πριν τρία χρόνια και πλέον είναι ξένων κεφαλαίων και ιδίως ρωσικών μετά την πώληση του ποσοστού, που κατείχε η ΑΤΕbank A.E. Η Strategic Initiatives Foods Ltd κατέχει συνολικά το 82.35% του μετοχικού κεφαλαίου της Δωδώνη και έχει επίσης έδρα τη Λεμεσό. Εκτιμάται ότι το εργοστάσιο της θα λειτουργήσει την άνοιξη του 2016 και ήδη βρίσκεται σε επαφές με κτηνοτρόφους που θα δίνουν το γάλα τους ως πρώτη ύλη.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ