Στην κόψη του ξυραφιού για τη Μητρόπολη Ιωαννίνων

MHTROPOLITIKOS NAOS

MHTROPOLITIKOS NAOSΣτην Αθήνα θα βρίσκεται μέχρι τις 20 Ιουνίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης και μεταξύ των άλλων τις μέρες αυτές θα δοκιμαστούν οι εύθραυστες σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την Ελλαδική Εκκλησία.

Στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθεί η Μητρόπολη Ιωαννίνων και η εκλογή νέου Μητροπολίτη που θα γίνει στις 25 Ιουνίου από την Ιεραρχία.

 

Ο κ. Βαρθολομαίος που έχει ήδη εκφράσει προς τον κ. Ιερώνυμο την επιθυμία του για συγκεκριμένο πρόσωπο και φαίνεται ότι επιμένει στην επιλογή αυτή.

Όπως αναφέρει το εκκλησιαστικό πρακτορείο dogma.gr ο Αρχιμανδρίτης που προωθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν είναι πρόσωπο άγνωστο στον Αρχιεπίσκοπο. Πρόκειται για ιδιαίτερα ικανό κληρικό με τον οποίο ο κ. Ιερώνυμος έχει συνεργαστεί στενά τόσο πριν την εκλογή του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο όσο και το πρώτο διάστημα μετά.

Εκτός όμως από τις ικανότητες του είναι ιδιαίτερα γνωστός και για την αγάπη του στον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου, σε τέτοιο βαθμό που οι θιασώτες του Αυτοκεφάλου τον αντιμετωπίζουν περισσότερο ως απειλή.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχει την αξία του είναι το γεγονός πως οι σχέσεις των κ.κ. Βαρθολομαίου και Ιερωνύμου είναι καλές, αλλά λιγότερο «ζεστές» σε σχέση με το παρελθόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ