Στην κατάψυξη…. Βουτιά του υδράργυρου, ισχυροί άνεμοι και έντονος παγετός

xioni geniki1

xioni geniki1ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στην κατάψυξη έχει μπει ολόκληρος ο Νομός Ιωαννίνων. Ο υδράργυρος κατρακύλησε αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν και στη διάρκεια της νύχτας καταβλήθηκε υπεράνθρωπη προσπάθεια από την Πολιτική Προστασία για να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι.

Μάχη δόθηκε στην περιοχή της Μηλιάς όπου σημειώθηκε έντονη χιονοθύελλα. Οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δημιουργούσαν τεράστιους σωρούς από χιόνι και τα μηχανήματα δούλευαν αδιάκοπα για να μείνει ο δρόμος ανοιχτός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υδράργυρος στη Μηλιά έπεσε στους δέκα βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Μείον οκτώ έδειξε το πρωί το θερμόμετρο στο Μέτσοβο, μείον πέντε στην Κόνιτσα, στον ένα βαθμό κάτω από το μηδέν ξύπνησαν τα Γιάννινα.

Ακόμη όμως και στα παράλια της Ηπείρου ο υδράργυρος έπεσε κατακόρυφα και έδειξε μηδέν ή έναν βαθμό Κελσίου.

xioni geniki2Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και τις επόμενες ημέρες γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα τα έντονα φαινόμενα παγετού.

Στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων

Οι θυελλώδεις άνεμοι στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων δεν έχουν κοπάσει ακόμη. Ειδικά στην παραλίμνια περιοχή ο ασκός του Αιόλου παραμένει ανοιχτός…

limniioan1

Η λίμνη έχει βγει στη στεριά και ο παραλίμνιος πεζόδρομος στο μεγαλύτερο μέρος του είναι αδιάβατος καθώς τα νερά ξεπερνούν τα δεκαπέντε εκατοστά.

Η συγκοινωνία με το Νησάκι έχει διακοπεί για πολλοστή φορά τον τελευταίο ενάμισι μήνα.

limniioan2

Σήμερα η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου εξακολουθεί να ρίχνει αλάτι σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου ώστε να αντιμετωπιστεί ο παγετός ενώ τεράστια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε πολλούς δρόμους από τις λακκούβες που έχει αφήσει πίσω της η θεομηνία, γεγονός που πρέπει να κάνει ιδιαίτερα προσεκτικούς τους οδηγούς.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ