Στην Εφημερίδα της ΕΕ οι προκηρύξεις προμηθειών του ΤΑΡ

TAP TELIKO

TAP TELIKOΣτην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα δημοσιεύονται οι προκηρύξεις για την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών για τον αγωγό φυσικού αερίου TAP, ανακοίνωσε σήμερα η κοινοπραξία κατασκευής του έργου.

Εξάλλου, ενημερώνει ότι ύστερα από επανεξέταση της στρατηγικής και του χρονοδιαγράμματος των συμβάσεων αποφάσισε να προχωρήσει σε νέα διαδικασία προεπιλογής που θα διασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή ευκαιρία συμμετοχής τόσο σε εγχώριους όσο και σε διεθνείς προμηθευτές.

 

Η πρώτη προκήρυξη που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφορά την προεπιλογή των προμηθευτών για την κατασκευή Οδών και Γεφυρών Πρόσβασης στην Αλβανία και βρίσκεται στη διεύθυνση http://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:126975-2014:TEXT:EN:HTML

Θα ακολουθήσουν προκηρύξεις στους τομείς:

1. Μελέτη Προμήθειας Κατασκευής (EPC): Η πλειονότητα των προμηθευτών που θα προσκληθούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία προεπιλογής το τρέχον έτος θα είναι για την παροχή υπηρεσιών Μελέτης Προμήθειας Κατασκευής. Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες περιλαμβάνουν για παράδειγμα: κατασκευή του χερσαίου και του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού, των σταθμών συμπίεσης και του Τερματικού Σταθμού Παραλαβής.

2. Συμβάσεις Προμηθειών: Περιλαμβάνονται η προμήθεια των σωλήνων από χάλυβα, τα συστήματα SCADA και οι βαλβίδες αγωγών μεγάλης διαμέτρου. Ο TAP θα διαχειρίζεται απευθείας τις συγκεκριμένες συμβάσεις.

Η κοινοπραξία δηλώνει τέλος ότι ενθαρρύνει όλες τις εταιρείες με σχετική εμπειρία -συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συμμετείχαν στο παρελθόν- να συμμετάσχουν στους νέους γύρους προεπιλογής και ότι θα παρέχει σαφή καθοδήγηση στις εταιρείες σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή τους στη διαδικασία του διαγωνισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ