Στην εντατική τα νοσοκομεία της Ηπείρου… Κλινικές στα όρια γενικού μπλακ άουτ

nosokomeio diadromos

nosokomeio diadromos

Δεκάδες εκατομμύρια δαπανήθηκαν τα τελευταία χρόνια προκειμένου να δημιουργηθούν υποδομές στον τομέα της υγείας. Η νέα πενταόροφη πτέρυγα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, το Πολυδύναμο στο Χατζηκώστα, το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, αποτελούν τα πιο τρανταχτά παραδείγματα.

Δομές που ολοκληρώθηκαν και μένουν κλειστές… Είναι άγνωστο αν θα λειτουργήσουν και πότε…

Το χειρότερο όμως είναι ότι έχουν μπει στην εντατική κλινικές και νοσοκομεία.

Κι όλα αυτά σε μία περιοχή όπου για χρόνια θεωρούνταν η πρωτεύουσα στην Ιατρική, με νοσηλευτικά ιδρύματα που παρείχαν υπηρεσίες υψηλότατου επιπέδου.

Σήμερα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πασχίζει με νύχια και με δόντια να κρατήσει τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας ανοιχτά καθώς οι ελλείψεις καθημερινά γίνονται μεγαλύτερες.

Η κατάσταση με την Καρδιολογική Πρέβεζας, είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Και σίγουρα δεν είναι ο επίλογος… Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν ακόμη και Κλινικές που θεωρούνταν υποδειγματικές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Ογκολογική του Πανεπιστημιακού, στην οποία έχουν απομείνει τέσσερις γιατροί για εκατοντάδες ασθενείς! Και μάλιστα ασθενείς που απαιτούν ειδική αντιμετώπιση όχι μόνο σε ιατρικό αλλά και σε ανθρώπινο επίπεδο.

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η Ενδοκρινολογική στο ίδιο νοσοκομείο, στο οποίο όπως είναι γνωστό έχει κλείσει ήδη η Αγγειοχειρουργική.

Προβλήματα όμως προκύπτουν και στην Καρδιολογική με την αιφνίδια μετακίνηση στην Πρέβεζα δύο γιατρών…

Τις τελευταίες ημέρες και σύμφωνα με πληροφορίες καταγράφονται ελλείψεις σε υλικά άμεσης και καθημερινής χρήσης, όπως είναι σύριγγες, γάζες και βαμβάκι…

Η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο χωρίς κανένας να είσαι σε θέση να βάλει φρένο στον κατήφορο.

Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, παρακολουθεί από την Πάτρα, την κατάσταση που διαμορφώνεται στα νοσοκομεία της Ηπείρου, αδυνατώντας να δώσει λύσεις, όπως άλλωστε συνέβαινε και στο παρελθόν.

Κάθε μέρα και χειρότερα λοιπόν με την κατάσταση να γίνεται εξαιρετικά δύσκολη.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ