Στην διεθνή πρωτοπορία το ΤΕΙ Ηπείρου

TEI HPEIROY

TEI HPEIROYΆλλη μια σημαντική διάκριση για το ΤΕΙ Ηπείρου και ειδικότερα για το  εκλεγμένο μέλος Ε.Π. του τμήματος Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Αλέξανδρο Τζάλλα, και τον επιστημονικό συνεργάτη του Τ.Ε.Ι Ηπείρου, Μάρκο Τσίπουρα, οι οποίοι απέσπασαν δύο βραβεία: 1) το πρώτο βραβείο της πιο καινοτόμου ιδέας (Most Innovative Solution) και 2) το πρώτο βραβείο της καλύτερης διαχείρισης πόρων (Best Use of Resources), στον  πρόσφατο διαγωνισμό καινοτομίας με θέμα την υγεία και την ευεξία – Health and Wellness Innovation 2013(http://newmed.media.mit.edu/health-and-wellness-innovation-2013),ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο του New Media Medicine του MIT στην Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (www.media.mit.edu). Το προαναφερόμενο επιστημονικό προσωπικό ήταν εμπνευστές της ιδέας και μέλη της ομάδας ανάπτυξης, όπου για 11 μέρες εργάστηκαν με αποκλειστικό στόχο την υλοποίηση ενός καινοτόμου συστήματος το οποίο αποτελούνταν από ένα γάντι και μια ‘έξυπνη’ κούπα, για την βέλτιστη παρακολούθηση και αποτίμηση των βασικών συμπτωμάτων (βραδυκινησίας και τρόμος ηρεμίας) ασθενών που πάσχουν από την νόσο του Πάρκινσον.

 

Ο συναγωνισμός ήταν μεγάλος αν αναλογιστεί κανείς ότι συμμετείχαν αμιγώς ερευνητικές ομάδες από το ΜΙΤ, Ηarvard University, University of Illinois και άλλων κορυφαίων πανεπιστημίων της αμερικάνικης επικράτειας.

Ο Πρόεδρος και η Διοίκηση του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια και εύχονται ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ