Στην Βουλή οι καθυστερήσεις στον άξονα Άκτιο- Αμβρακία

AKTIO AMBRAKIAΠροβλήματα παρουσιάστηκαν για μία ακόμη φορά στον οδικό άξονα Ακτίου Αμβρακίας, ένα έργο μείζονος σημασίας για την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία.

Οι εργασίες έχουν διακοπεί και πάλι μετά από απόφαση της κατασκευάστριας εταιρίας γεγονός που προκαλεί ανησυχία στην τοπική κοινωνία και έδωσε την αφορμή για την κατάθεση κοινής ερώτησης από τους βουλευτές Πρέβεζας Στέργιο Γιαννάκη και Αιτωλοακαρνανίας Κώστα Καραγκούνη.

Όπως σημειώνουν οι δύο βουλευτές, οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν δύο φορές μέσα στον Φεβρουάριο να βγουν σε υποχρεωτική άδεια, ενώ απελύθησαν και 24 εργαζόμενοι ( 6 σε κάθε μια από τις 4 εργολαβίες που υπάρχουν συνολικά στον οδικό άξονα).

Η κατάσταση για την πορεία του έργου είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, αφού όλες οι ημερομηνίες παράδοσης του έργου έχουν παρέλθει, ή πλησιάζουν επικίνδυνα.

Επειδή ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος είναι ζωτικής αναπτυξιακής σημασίας και αναβαθμίζει τον συγκοινωνιακό χάρτη ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας,

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός

1. Υπάρχει η βούληση τήρησης στοιχειωδών χρονοδιαγραμμάτων για την ολοκλήρωση του έργου και ποια είναι αυτά;

2. Πως εκτιμά ότι θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν ενσκήψει ανάμεσα στην κατασκευάστρια εταιρία και τους εργαζόμενους;

3. Πότε θεωρεί ότι μπορεί να ολοκληρωθεί το έργο και πως;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ