Στην ΑΕΝ ο Δήμαρχος για τα προβλήματα των σπουδαστών

AEK YPODOXHΣυνάντηση με αντιπροσωπεία των σπουδαστών και εκπαιδευτικών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού είχε χθες ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης.

Στην συνάντηση στην οποία παραβρέθηκε λόγω ασθένειας του διοικητή κ. Λαμπρόπουλου ο υποδιοικητής κ. Καρβέλης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την λειτουργία της Ακαδημίας.

Ζήτημα πρώτης προτεραιότητας χαρακτηρίστηκε η σίτιση των σπουδαστών η οποία και διεκόπη από το 2011 επιβαρύνοντας σημαντικά τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Ο κ. Μπαϊλης χαρακτήρισε απαράδεκτη αυτή την απόφαση της πολιτείας- η οποία ελήφθη μάλιστα σε καιρό οικονομικής κρίσης – χωρίς να ληφθούν υπόψη οι επιπτώσεις για τους 350 και πλέον σπουδαστές οι οποίοι αποτελούν το αύριο της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας επεσήμανε επίσης ότι η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού έχει άμεση ανάγκη στελέχωσης με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό που θα καλύψει τις ανάγκες του υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης που παρέχει η σχολή.

Οι σπουδαστές από την πλευρά τους ευχαρίστησαν τον κ. Μπαϊλη για την επίσκεψή του ενώ δήλωσαν ότι θα είναι ενεργά παρόντες σε εθελοντικές δράσεις που αφορούν την κοινωνία της Πρέβεζας και οι οποίες θα συναποφασιστούν το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ