Στην αγκαλιά της Ηπειρωτικής γης ο μακαριστός μητροπολίτης…

KHDEIA8

KHDEIA8ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στην αγκαλιά της Ηπειρωτικής γης οδηγήθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο μακαριστός Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου.

KHDEIA1KHDEIA2KHDEIA3KHDEIA4KHDEIA5KHDEIA6KHDEIA7

Παρών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στη σεπτή σορό του μακαριστού Μητροπολίτη και αποχαιρέτησε με δάκρια έναν από τους πολύ καλούς φίλους που είχε στα Γιάννινα.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Μιλήτου Απόστολος.

Περισσότεροι από είκοσι πέντε Μητροπολίτες της χώρας είπαν το ύστατο χαίρε σε μία κορυφαία μορφή της Ελλαδικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, σύσσωμος ο κλήρος της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων και πλήθος κόσμου.

Εκ μέρους της Κυβέρνησης παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης και από την Ελληνική Βουλή ο Αντιπρόεδρος Γεώργιος Καλαντζής. Η Εθνική Τράπεζα, στη διοίκηση της οποίας μετείχε επί πολλά χρόνια, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Διευθυντής της Γιώργο Μαλιγιάννη.

Παρούσες ήταν σύσσωμες οι πολιτικές, στρατιωτικές κι αστυνομικές αρχές της Ηπείρου. Με θερμά λόγια αποχαιρέτησε τον μακαριστό Θεόκλητο ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος βούρκωσε στη διάρκεια της ομιλίας του, ενώ εξ ίσου συγκινημένος ήταν και ο δήμαρχος της πόλης Φίλιππας Φίλιος ο οποίος μίλησε για τον καινοτόμο και ριζοσπάστη ιεράρχη.

Η πομπή ξεκίνησε από τον Μητροπολιτικό Ναό, με τους ιερείς να φορούν απλά, λευκά άμφια, όπως είχε ζητήσει ο ίδιος ο μακαριστός μητροπολίτης και τον Αρχιεπίσκοπο να προπορεύεται…

Η Φιλαρμονική του Δήμου και της 8ης Μεραρχίας, στρατιωτικό άγημα, όλες οι τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου, συνόδευσαν τον αοίδιμο ιεράρχη μέχρι την τελευταία του κατοικία. Στον προαύλιο χώρο του Αγίου Νικολάου Κοπάνων.

Ο Μητροπολίτης Θεόκλητος, με το έργο και την παρουσία του, τη δράση και τη γενναιότητα των απόψεών του, σφράγισε μία ολόκληρη εποχή. Αφήνει τη σφραγίδα του βαθιά χαραγμένη όχι μόνο στην Μητρόπολη, αλλά σε ολόκληρη την περιοχή.

Έβαλε τον πήχη πολύ ψηλά… Και θα μείνει στη μνήμη όλων!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ