Στην «Αγία Θεοδώρα» ο Χρήστος Τσιρογιάννης

TSIROGIANNHS 14 1 14Τις επισκέψεις και τις συναντήσεις με φορείς της Άρτας ξεκίνησε ο κ. Χρήστος Τσιρογιάννης με την ιδιότητα του υποψηφίου δημάρχου, όπως ο ίδιος έκανε γνωσό. Στο πλαίσιο αυτό και με υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους επισκέφθηκε τις νέες εγκαταστάσεις του Συλλόγου Γονέων & Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Ν.Άρτας “Αγία Θεοδώρα”, όπου ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Χαράλαμπο Μπίζα και το προσωπικό, για τη λειτουργία του Συλλόγου καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 

Ο κ.Τσιρογιάννης ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους δημιουργικής απασχόλησης και στα εργαστήρια, συνομίλησε με τους εκπαιδευόμενους και συνεχάρη τον κ. Μπίζα και το προσωπικό του Συλλόγου για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινώς για την στήριξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες και δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει καλή συνεργασία και θα στηρίξει με οποιονδήποτε τρόπο την λειτουργία του Συλλόγου.

Τόνισε ότι ως νέα δημοτική αρχή θα επιδιώξει μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων της νέας προγραμματικής περιόδου να συμβάλλει στην δημιουργία Δομών Αυτόνομων Στεγών και στη δημιουργία μόνιμης στέγης διαβίωσης (οικοτροφείο).

Ακόμη θα επιδιώξει την συνέχιση λειτουργίας του κέντρου ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ως Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, προκειμένου να διασφαλιστούν το κόστος μισθοδοσίας και τα λειτουργικά έξοδα του κέντρου.

Επίσης θα μεριμνήσει για την ένταξη του κέντρου στα Τοπικά Σχέδια Απασχόλησης μέσω του νέου ΕΣΠΑ, έτσι ώστε να ενισχυθεί με το απαραίτητο προσωπικό. Συζητήθηκε ακόμη και η δυνατότητα δημιουργίας μέσω του ΕΣΠΑ Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Κοιν.Σ.Επ.), η οποία θα αποσκοπεί στην οικονομική και κοινωνική ένταξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ