Στην Ήπειρο για την Ιόνια Οδό ο Υπουργός Υποδομών…

IONIA XRYSOX

IONIA XRYSOXΣτην Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο θα βρεθεί την Πέμπτη ο Υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοίδης, προκειμένου να ενημερωθεί για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, κυρίως όμως για την πορεία της Ιόνιας Οδού.

Τουλάχιστον στην Ήπειρο, η επίσκεψη αφορά αποκλειστικά την Ιόνια με τον Υπουργό να βρίσκεται στο εργοτάξιο της Πέρδικας στις εννέα το πρωί.

Το εργοτάξιο της Πέρδικας έχει στηθεί μετά το στρατόπεδο του Αβγού, προς την περιοχή της Σκλίβανης και θεωρείται από τα μεγαλύτερα στην Ήπειρο.

 

Αξιοσημείωτο είναι ότι πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών στο Νομό Ιωαννίνων και σίγουρα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς πέρα από την Ιόνια, υπάρχει ανοιχτό το τεράστιο πρόβλημα με τα έργα στο αεροδρόμιο της πόλης.

Ιόνια Οδός από Αντίρριο μέχρι Ιωάννινα, αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της συγκοινωνιακής υποδομής της Δυτικής Ελλάδας και αναμένεται ότι θα συμβάλει δραστικά στη βελτίωση της ποιότητας των οδικών μεταφορών εξασφαλίζοντας συγχρόνως ταχύτερες και οικονομικότερες μετακινήσεις.

Παράλληλα θα εγγυάται και ασφάλεια μεταφορών: καθώς προσδοκάται μείωση κατά τουλάχιστον 80% των ατυχημάτων.

Το έργο μέχρι σήμερα έχει εκτελεστεί κατά 30% περίπου και έχει απορροφήσει 270 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ