Στην Άρτα ο Εφραίμ και μοναχοί του Βατοπεδίου

EFRAIM ARTA

EFRAIM ARTAΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το όνομά του κυριάρχησε επί σειρά ετών στα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας. Επισκίασε κορυφαίους πολιτικούς και η δράση του προκάλεσε έντονες αναταράξεις στην πολιτική ζωή αλλά και στο πολιτικό σύστημα της χώρας.

Ο Ηγούμενος Εφραίμ της Μονής Βατοπεδίου βρίσκεται από το απόγευμα της Δευτέρας στην Άρτα και θυμίζει ελάχιστα τον άνθρωπο που έμπαινε κι έβγαινε σε πρωθυπουργικά κι υπουργικά γραφεία….

EFRAIM ARTA1EFRAIM ARTA2

Ο Εφραίμ συνοδεύει την εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας, αντίγραφο της χαριτόβρυτης εικόνος που φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου ‘Ορους.

Μαζί του κι άλλοι πατέρες της Μονής.

Την εικόνα και τη συνοδεία της από το Άγιο Όρος, υποδέχθηκε στα προπύλαια του υπό ανέγερση Ναού του Αγίου Μαξίμου ο Μητροπολίτης Άρτας Ιγνάτιος, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, οι τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου.

Τον ηγούμενο Εφραίμ καλωσόρισε ο Μητροπολίτης Άρτας εκφράζοντας παράλληλα και τις ευχαριστίες του προς των δωρητή της εικόνας Νέαρχο Παναγή.

Ο Εφραίμ μετά τις ευχαριστίες, αναφέρθηκε εκτενώς στους πνευματικούς δεσμούς που συνδέουν την Ιερά Μονή Βατοπεδίου με την πόλη της Άρτας, λόγω του Αγίου Μαξίμου ο οποίος γεννήθηκε στην Άρτα και μόνασε στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου έως ότου αναχωρήσει για την μεγάλη Αποστολική δράση του στην χώρα των Ρώσων.

Ανέφερε ότι η προσφερόμενη εικόνα δημιουργήθηκε με πολύ προσευχή και ευλάβεια, χρησιμοποιώντας μάλιστα κατά την αγιογράφησή της μέσα στα χρώματα, σκόνη από το ιερό λείψανο του Αγίου Μαξίμου.

Ο Εφραίμ κι όσοι τον συνοδεύουν παραμένει στην Άρτα, αποφεύγει δημόσιες εμφανίσεις και προτιμά να βρίσκεται σε εκκλησιαστικούς χώρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ