Στην Άρτα για το πρόγραμμα Κοινωφελούς η Υπουργός Εργασίας

antonopoulou arta

antonopoulou arta

Οι άξονες και οι προτεραιότητες με τις οποίες θα λειτουργήσει πιλοτικά το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Αρταίων παρουσιάστηκαν στην αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, σε συνάντηση που έγινε το πρωί της Κυριακής, στο Δημαρχείο Αρταίων.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης κατέθεσε το υπόμνημα με τους άξονες, οι οποίοι καταρτίστηκαν βάσει των αναγκών που έχει ο Δήμος Αρταιων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος συμμετέχει πιλοτικά στο πρόγραμμα, μαζί με άλλους 16 Δήμους από όλη τη χώρα, ενώ έχουν εγκριθεί 334 θέσεις εργασίας (σε δυο 8μηνα). Η επιλογή των εργαζομένων για τις θέσεις αυτές θα γίνει από τον ΟΑΕΔ μέχρι τέλος του Μαΐου (για τις πρώτες 167 θέσεις) με μοριοδότηση, ενώ το πρόγραμμα θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τον Ιούνιο.

Να σημειωθεί ότι οι θέσεις εργασίας δεν θα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ενώ θα υπάρχει αυστηρή παρακολούθηση του προγράμματος από την διαχειριστική του αρχή.

Οι δράσεις αυτές αφορούν την ενίσχυση των κοινωνικών δομών και την υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (κοινωνικό παντοπωλείο, φαρμακείο, ιατρείο, δημοτικός λαχανόκηπος κ.α.). Παράλληλα, στόχος είναι η αναβάθμιση παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, όπως η ολοκλήρωση οδηγού του Δημότη, η υποστήριξη Πύλης Καθημερινότητας, η ψηφιοποίηση αρχείου, η διαχείριση και λειτουργία των χώρων στάθμευσης του Δήμου Αρταίων, με την φύλαξή τους σε δυο βάρδιες ημερησίως κ.α.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα συνεχίσει να δίδεται στον τουρισμό με την ενίσχυση της εξωστρέφειας της περιοχής και την προσέγγιση νέων αγορών. Ειδικευμένοι στον τουριστικό κλάδο ωφελούμενοι, κάτοχοι τίτλων ξένων γλωσσών θα οργανώσουν στοχευμένο πλάνο προσέγγισης νέων αγορών, δράσεις προβολής, ξεναγήσεων και φύλαξης των μνημείων κ.α.

Επίσης, σχεδιάζεται αναβάθμιση δημοτικών κτιριακών εγκαταστάσεων και κοινόχρηστων χώρων, λειτουργία και διαχείριση χώρων στάθμευσης, λειτουργία και συντήρηση Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, εξωραϊσμός πλατειών, βελτίωση –αναβάθμιση οδών, βελτίωση Κτιριακών υποδομών, καθαρισμός από αφισορύπανση, παρεμβάσεις στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο, καθαρισμός πινακίδων σήμανσης ΚΟΚ.

Τέλος, ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί και στην ενίσχυση του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων καθώς και σε δράσεις περισυλλογής ανεπιτήρητων βοοειδών που προκαλούν σημαντικές ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες και αποτελούν μόνιμο κίνδυνο πρόκλησης σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άρτας Βασίλης Τσίρκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Τράμπας, οι Αντιδήμαρχοι Χάρης Παπάζογλου και Γιώργος Καραγεώργος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κώστας Χαρακλιάς και Μιχάλης Κοτσαρίνης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηλίας Σερβετάς, η Πρόεδρος της Δ.Κ. Αρταίων Φωτεινή Μπούκα κ.α.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ