Στα χωριά του Ζαγορίου η Μερόπη Τζούφη

tzoufi zagori

Επίσκεψη σε χωριά του Δήμου Ζαγορίου και συναντήσεις με φορείς της περιοχής πραγματοποίησε η Μερόπη Τζούφη, όπου συζήτησε για τις αρνητικές επιπτώσεις του νομοσχεδίου της ΝΔ για το περιβάλλον.

Στη συνάντηση με τον Μιχάλη Βάκα, πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και τους εργαζόμενους του Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου & Πίνδου τέθηκε το ζήτημα της προστασίας και ανάδειξης του τοπικού φυσικού περιβάλλοντος απέναντι στην περιβαλλοντοκτόνο πολιτική της κυβέρνησης. Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην εργασιακή ανασφάλεια των εργαζομένων, με τη βουλευτή Ιωαννίνων να επισημαίνει την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια η Μερόπη Τζούφη επισκέφθηκε το Μονοδένρι, όπου συναντήθηκε με τον Λευτέρη Ζαρκάδα, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Ηπείρου και τον Σπύρο Αρβανίτη, πρόεδρο της κοινότητας.

Κύριο ζήτημα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές μονάδες του Ζαγορίου λόγω της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού, με το 50% των επιχειρήσεων να μην προτίθενται να επαναλειτουργήσουν. Επίσης, πολλές μικρές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων, ενώ η ιατρική κάλυψη είναι ανεπαρκής.

Η βουλευτής Ιωαννίνων παρουσίασε το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι» και ειδικά για τον τουρισμό, υπογράμμισε πως προτείνονται μέτρα 1 δις ευρώ για πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού, κατάργηση του τέλους διαμονής, μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Επιπλέον, το πρόγραμμα προβλέπει τη στήριξη των επιχειρήσεων με 4.5 δις ευρώ για εφάπαξ και μη-επιστρεπτέα ενίσχυση, καθώς και για μόνιμη μείωση προκαταβολής φόρου στο 50%.

Στους Ασπράγγελους, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με το δήμαρχο Γιώργο Σουκουβέλο, τον πρώην δήμαρχο Βασίλη Σπύρου, αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και εργαζόμενους, όπου συζήτησε για τα σοβαρά ζητήματα υποστελέχωσης των δημοτικών υπηρεσιών και την προστασία του περιβάλλοντος -σε μια περιοχή που στο μεγαλύτερό της μέρος είναι ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000.

Τέλος, τονίστηκε η ανάγκη να προχωρήσουν τα έργα που δρομολογήθηκαν στην περιοχή από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η διασύνδεση του Ανατολικού με το Κεντρικό Ζαγόρι καθώς, καθώς και η ένταξη του Ζαγορίου ως πολιτιστικό τοπίο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ