Στα χέρια της αστυνομίας ο εγκέφαλος που εξαπατούσε ηλικιωμένους… Πλοκάμια της συμμορίας και στη Βουλγαρία

amesi dra12

amesi dra12Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 58χρονος Βούλγαρος, ο οποίος θεωρείται εγκέφαλος της σπείρας απατεώνων που δρούσε το τελευταίο διάστημα στην περιοχή των Ιωαννίνων με θύματα ηλικιωμένους.

Ο 58χρονος συνελήφθη στα ΚΤΕΛ Ιωαννίνων από αστυνομικούς της Ασφαλείας, οι οποίοι τα τελευταία εικοσιτετράωρα είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό λόγω της πληθώρας καταγγελιών που υπήρχε για τη δράση τους.

Την Πέμπτη θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, ενώ για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης θα ζητηθεί και η συνδρομή της Βουλγάρικης αστυνομίας, καθώς φαίνεται ότι συνεργοί του 58χρονου δρούσαν από το Βουλγάρικο έδαφος.

Η σπείρα τηλεφωνούσε, κυρίως σε ηλικιωμένους και με το πρόσχημα ότι το παιδί τους έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με σοβαρό ή θανάσιμο τραυματισμό, για το οποίο ευθύνεται, κρατείται και χρειάζεται μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να απαλλαγεί από τις κατηγορίες.

Μόνο τις τελευταίες δύο ημέρες, φαίνεται ότι η σπείρα προσέγγισε περισσότερους από ογδόντα διαφορετικούς ανθρώπους, κυρίως στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Οι δράστες τηλεφωνούσαν, παριστάνοντας μάλιστα τους αστυνομικούς που θέλουν να βοηθήσουν και ζητώντας τεράστια χρηματικά ποσά για να παρέμβουν ακόμη και στις δικαστικές αρχές όπως επικαλούνται.

Συμπολίτες που δέχθηκαν τέτοια τηλεφωνήματα, ανέφεραν ότι ήταν τόσο πειστικοί που στα πρώτα λεπτά της τηλεφωνικής επικοινωνίας, οι ίδιοι υπέστησαν σοκ.

Τους περιέγραφαν λεπτομέρειες από το τροχαίο που είχε προκαλέσει το παιδί τους, ενώ πέρα από την αστυνομική ιδιότητα που επικαλούνταν στην τηλεφωνική γραμμή μιλούσε ένα ακόμη πρόσωπο, το οποίο συστήνονταν ως Εισαγγελέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα δεκάδες τηλεφωνήματα που έγιναν, υπήρξε μόνο μία περίπτωση όπου κατάφεραν από μία γυναίκα να εισπράξουν μεγάλο χρηματικό ποσό.

Τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Αστυνομία, δείχνουν ότι τα τηλεφωνήματα γίνονταν από κινητά στη Βουλγαρία. Άμεση συνεργός του 58χρονου είναι μία γυναίκα, ενώ φαίνεται ότι εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπα.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ