Στα κορυφαία του κόσμου το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

PANEPIOANNINON

Στα κορυφαία Πανεπιστήμια του κόσμου κατατάσσεται το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, σύμφωνα με τα πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία του U.S.
News and World Report.

Από την κατάταξη προκύπτει ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κατέχει την 526η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε χίλια Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα από πενήντα επτά χώρες, που συμπεριλήφθηκαν στην αξιολόγηση και την τέταρτη θέση ανάμεσα στα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Η συγκεκριμένη κατάταξη λαμβάνει υπόψη κριτήρια, όπως είναι η απήχηση στην έρευνα σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, ο αριθμός των δημοσιεύσεων και ο δείκτης απήχησής τους, τα συνέδρια που έχουν διοργανωθεί, οι συνολικές αναφορές, το ποσοστό των συνολικών δημοσιεύσεων που συγκαταλέγονται ανάμεσα στις δέκα με τις περισσότερες αναφορές, οι διεθνείς συνεργασίες, και ο αριθμός των διδακτορικών διατριβών που έχουν εκπονηθεί ανά μέλος ΔΕΠ.

Μάλιστα, αναφορικά με τις Διεθνείς συνεργασίες, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καταλαμβάνει στην Παγκόσμια κατάταξη την εκατοστή πεντηκοστή θέση (150η).

Επίσης, στην εκπόνηση Διδακτορικών Διατριβών ανά μέλος ΔΕΠ καταλαμβάνουμε τη διακοσιοστή ογδοηκοστή πέμπτη (285η) θέση, ένας δείκτης που αναφέρεται στο νέο επιστημονικό δυναμικό κάθε Ιδρύματος.

“Αφού, ως Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συγχαρούμε και ευχαριστήσουμε θερμά όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας, θέλουμε να επισημάνουμε ότι, σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, απαιτείται να έχουμε την υποστήριξη της πολιτείας σε κεντρικό επίπεδο, της Περιφερειακής και Δημοτικής αρχής, καθώς και όλης της τοπικής κοινωνίας, ώστε να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε, ως Ίδρυμα, τα επιστημονικά επιτεύγματά μας, που μας κάνουν όλους υπερήφανους”, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Γιώργος Καψάλης.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ