Στα Γιάννινα εμπειρογνώμονες του Συμβουλίου της Ευρώπης

simvoulio europis

simvoulio europis

Εμπειρογνώμονες του Συμβουλίου της Ευρώπης στη δομή των «Διαπολιτισμικών Πόλεων» δέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, παρουσία του αντιδημάρχου κοινωνικής πολιτικής και συνεργατών του.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν η Irena Guidikova, επικεφαλής του Προγράμματος «Διαπολιτισμικές Πόλεις» του Συμβουλίου της Ευρώπης και υπεύθυνη του Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Δημοκρατία, τον κ. Phil Wood, κύριο σύμβουλο του Συμβουλίου της Ευρώπης στο πρόγραμμα «Διαπολιτισμικές Πόλεις» και την Δρ Ευγενία Αρβανίτη Λέκτορα του πανεπιστημίου Πατρών σε θέματα Διαπολιτισμικότητας και Ετερότητας στην Εκπαίδευση, εμπειρογνώμονα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η επίσκεψη και η συνεργασία έγινε με αφορμή τη συμμετοχή των Ιωαννίνων σε μια ειδική ομάδα πόλεων στην Ευρώπη και άλλα μέρη του κόσμου –περίπου 75 τον αριθμό- που υποστηρίζονται με τεχνογνωσία και με πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία, από το Πρόγραμμα «Διαπολιτισμικές Πόλεις» του Συμβουλίου της Ευρώπης, με στόχο την ενδυνάμωση της δημοκρατικής λειτουργίας της τοπικής κοινωνίας που αξιοποιεί ενεργά μετανάστες, γηγενείς, ευπαθείς ομάδες, ΑΜΕΑ και γενικότερα τους πολίτες καθώς και τις ιδιαίτερες και διαφορετικές ικανότητες τους για να πετύχει ανάπτυξη και ευημερία.

Μια σύγχρονη οικονομική προοπτική σε μια κοινωνία που η βιώσιμη ανάπτυξη της χτίζεται πάνω στο συγκριτικό πλεονέκτημα των ανθρώπων του Δήμου χωρίς αποκλεισμούς.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ