Στα αζήτητα ο δρόμος Ακτίου Αμβρακίας, αλλά…

AKTIO DROMOSN

AKTIO DROMOSN

Εσχάτως στην Πρέβεζα, πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί, συναγωνίζονται στις ανακοινώσεις για τη σύνδεση της πόλης με την Ιόνια Οδό.

Μετά τον τοπικό κυβερνητικό βουλευτή, ήρθε ο δήμαρχος της πόλης, για να κάνει γνωστό, μέσω ραδιοφωνικών δηλώσεων, ότι ολοκληρώνονται οι μελέτες και αναμένεται η υπογραφή με την κατασκευάστρια εταιρία!!!

Προφανώς οι νόμοι που διέπουν τα δημόσια έργα στην Ελλάδα, έχουν καταργηθεί στην συγκεκριμένη περίπτωση…

Γιατί οι νόμοι προβλέπουν την ολοκλήρωση των μελετών –στην περίπτωση της οδικής σύνδεσης Πρέβεζας Ιόνιας Οδού- ο χρονικός ορίζοντας είναι άγνωστος, την ωρίμανση του έργου, την ένταξή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και την δημοπράτηση.

Όσοι ξέρουν από έργα, μπορούν να υπολογίσουν και τους χρόνους!

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, που αγγίζουν τα όρια της φαιδρότητας, εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι ουδείς ασχολείται με έναν άλλο σημαντικό οδικό άξονα, ο οποίος οδεύει προς τα αζήτητα.

Πρόκειται για τον δρόμο Άκτιο- Αμβρακία, ο οποίος έχει μετατραπεί σε σύγχρονο γεφύρι της Άρτας και στην παρούσα φάση σε κρανίου τόπος.

Τα εργοτάξια έχουν κλείσει και είναι άγνωστο τι μέλλει γενέσθαι.

Το υπουργείο προσανατολίζεται σε 18μηνη παράταση, τη στιγμή που είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι ο χρόνος αυτός δεν επαρκεί για την αποπεράτωση του έργου.

Ο άξονας Ακτίου Αμβρακίας, είναι ζωτικής σημασίας για την παραλιακή ζώνη της Ηπείρου, τη Λευκάδα αλλά και την Αιτωλοακαρνανία.

Πρόκειται για έναν άξονα ανάπτυξης, που κινδυνεύει να μετατραπεί σε σύγχρονη κατάρα…

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ