Στα αζήτητα η πρόταση για την ενεργειακή αναβάθμιση κολυμβητηρίου και κλειστού γυμναστηρίου

apofasi kolimvitirio

apofasi kolimvitirioΣτα αζήτητα κατέληξε η πρόταση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου των Ιωαννίνων, εξέλιξη ιδιαίτερα δυσμενή με δεδομένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινή του λειτουργία.

Η πρόταση με προϋπολογισμό άνω του ενός εκατομμυρίου είχε υποβληθεί από το Δήμο Ιωαννιτών στο πρόγραμμα Χρηματοδοτικού Μηχανισμού Ευρωπαικού Χώρου, στη θεματική «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας».

Σύμφωνα με την αξιολόγηση που έγινε από το ΚΑΠΕ και δημοσιοποιήθηκε προ λίγων ημερών η πρόταση του Δήμου Ιωαννιτών για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου και του Κλειστού Γυμναστηρίου στο ΕΑΝΚΙ, απορρίφθηκε.

Η εξέλιξη είναι ιδιαίτερα δυσμενής καθώς το κολυμβητήριο έφτασε στα πρόθυρα του λουκέτου εξ αιτίας του υψηλού κόστους της θέρμανσης.

Το μέλλον του καθίσταται πλέον αμφίβολο καθώς η υποχρηματοδότηση δημιουργεί τεράστια προβλήματα για τον ένα και μοναδικό κολυμβητήριο που καλύπτει τις ανάγκες της πόλης των Ιωαννίνων.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο

Το θέμα της απόρριψης της πρότασης έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας Νίκος Γκόντας, ζητώντας λεπτομερή ενημέρωση από την Δημοτική Αρχή.

Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας απαντώντας για τους λόγους που οδήγησαν στην απόρριψη ανέφερε ότι ο δήμος δούλεψε μία πρόταση για κτίρια ιδιοκτησίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

«Παλέψαμε πάρα πολύ, το πρόγραμμα ήταν ανταγωνιστικό, δημιουργήθηκε ένα κενό με την αλλαγή κυβέρνησης. Ενημέρωσα προ ημερών τον κ. Κοντονή και με διαβεβαίωσε ότι θα λάβει πρωτοβουλίες αλλά τρεις ώρες αργότερα πληροφορηθήκαμε την απόρριψη της πρότασης. Ότι ήταν δυνατό να γίνει, έγινε, δυστυχώς όμως πέσαμε σε ένα κενό», ανέφερε ο κ. Μπέγκας.

Σημειώνεται ότι από τον εν λόγω άξονα χρηματοδοτούνται δέκα συνολικά προτάσεις οι οποίες είχαν συγκεντρώσει βαθμολογία αρκετή υψηλότερη από ότι η πρόταση του Δήμου Ιωαννιτών.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ