Στα ίχνη των δραστών που λήστεψαν και μαχαίρωσαν

ASTYNOMIA MAT

ASTYNOMIA MATΣτα ίχνη των δραστών που είχαν ληστέψει ηλικιωμένο ζευγάρι στην Ανθούσα Πάργας βρίσκεται η αστυνομία, η οποία οδηγήθηκε ήδη στη σύλληψη δύο συνεργών τους. Οι δύο Αλβανοί συνεργοί των δραστών συνελήφθησαν στην Πάργα, ύστερα από ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας Πρέβεζας.

Η ληστεία είχε σημειωθεί στις 21 Μαίου, όταν δύο άγνωστοι που φορούσαν κουκούλες επιτέθηκαν στο ζευγάρι των ηλικιωμένων.

Αφού τους ακινητοποίησαν τους οδήγησαν μέσα στο σπίτι χτυπώντας τους ενώ δεν δίστασαν να τραυματίσουν με το μαχαίρι που είχαν τον 70χρονο άντρα στο χέρι και με την λαβή του στο κεφάλι. Στην συνέχεια αφαίρεσαν από την τσάντα της 68χρονης γυναίκας χρήματα και χρυσαφικά καθώς και βιβλιάρια καταθέσεων και τράπηκαν σε φυγή ενώ οι δύο ηλικιωμένοι είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

 

Οι δύο συλληφθέντες, ως συνεργοί των δραστών τους είχαν τότε διευκολύνει στην διαφυγή τους και συγκεκριμένα ο ένας εξ αυτών τους περίμενε έξω από το σπίτι των ηλικιωμένων και τους είχε μεταφέρει στο Καναλάκι της Πρέβεζας, όπου είχαν διανυκτερεύσει, ενώ ο άλλος διευκόλυνε στην μεταφορά τους στον Αγ. Νικόλαο Αιτωλοακαρνανίας.

Επίσης κατασχέθηκε και το Ι.Χ. αυτοκίνητο με το οποίο οι δύο Αλβανοί είχαν φυγαδεύσει τους δράστες.

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ