Στα έργα της Εγνατίας ο Σταύρος Καλογιάννης

EGNATIA 1Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Εγνατία Οδό επισκέφθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης.

Ο κ. Καλογιάννης επισκέφθηκε:

– Την εργολαβία που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή Περιστερίου και επιθεώρησε τις εργασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει για την αποκατάσταση και του τελευταίου τμήματος μήκους οκτακοσίων μέτρων που υπολείπεται για να αποδοθεί η γέφυρα Περιστερίου στην κυκλοφορία. Το έργο κατασκευάζεται από την εταιρεία ΕΝΙΠΕΑΣ ΑΤΕ, με προϋπολογισμό περίπου 11 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2014. Το υπουργείο σε συνεργασία με την Εγνατία Οδό ΑΕ και με τους μελετητές του έργου, αναμένεται να δώσει στην κυκλοφορία το συγκεκριμένο τμήμα μετά την ολοκλήρωση της προσωρινής εκτροπής του Μετσοβίτικου ποταμού, η οποία, με βάση τα σημερινά δεδομένα, εκτιμάται ότι θα γίνει μετά από τέσσερις μήνες περίπου.

 

-Τα εργοτάξια των κάθετων αξόνων της Εγνατίας Οδού Σιάτιστα–Κρυσταλλοπηγή και Κοζάνη–Φλώρινα–Νίκη, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εγκατεστημένες εργολαβίες. Στον πρώτο άξονα υλοποιείται το οδικό τμήμα «Κορομηλιά – Κρυσταλλοπηγή», στα ελληνοαλβανικά σύνορα, μήκους 21 χλμ. και προϋπολογισμού 102 εκατ. ευρώ. Το έργο αποτελεί τμήμα του Πανευρωπαϊκού Άξονα VIII και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2015. Στο δεύτερο άξονα υλοποιείται το τμήμα «Φλώρινα –Νίκη», μήκους 15 χλμ., μέχρι τα σύνορα της ΠΓΔΜ. Έχει προϋπολογισμό 67 εκατ. ευρώ και αποτελεί τμήμα του Πανευρωπαϊκού Άξονα X. Και τα δύο έργα χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» του υπουργείου και με την ολοκλήρωσή τους, συμπληρώνεται το δίκτυο της Εγνατίας Οδού στη βόρειοδυτική Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ