Στα άκρα αντιεξουσιαστές και μέλη της Χρυσής Αυγής… Συμπλοκές και προσαγωγές

ASTYNOMIA 8 3 14

ASTYNOMIA 8 3 14Επί ποδός βρίσκεται η τοπική Αστυνομία, με αφορμή την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, κατά την οποία θα παρουσίασε τους υποψηφίους της για το ψηφοδέλτιο στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Η εκδήλωση γίνεται στις επτά το απόγευμα σε κατάστημα της Ελεούσας και ήδη έχει ανακοινωθεί αντιφασιστική πορεία μιάμιση ώρα νωρίτερα.

 

Η αντιφασιστική πορεία προγραμματίζεται για τις πέντε και μισή το απόγευμα στην Ελεούσα. Έντονη είναι και η αντίδραση της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής.

«Είναι προσβολή και πρόκληση για το δημοκρατικό λαό της περιοχής, που πλήρωσε με θυσίες τον αγώνα για τη ανεξαρτησία, τη δημοκρατία και την ελεύθερη έκφραση του ελληνικού λαού.
Καλούμε κάθε δημοκράτη πολίτη, σε εγρήγορση και αντίσταση στα σχέδια και τις δράσεις της ναζιστικής εγκληματικής ομάδας», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Οι εντάσεις πάντως μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και μελών αντιφασιστικών οργανώσεων ξεκίνησαν στην πόλη των Ιωαννίνων, από το απόγευμα του Σαββάτου.

Μάλιστα σε μία περίπτωση πήρε τα χαρακτηριστικά συμπλοκής, σε κεντρικό σημείο των Ιωαννίνων.

Αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν ένα μέλος της Χρυσής Αυγής να καταλήξει με σοβαρά τραύματα στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Από την τοπική αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν αρκετές προσαγωγές, όμως δεν υπάρχουν συλλήψεις.

Τα μέτρα πάντως είναι αυξημένα και η προσοχή τεταμένη με αφορμή τα γεγονότα του απογεύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ