Σταματούν να στέλνουν τα παιδιά στο Ειδικό Σχολείο!

eidiki agogi

eidiki agogi

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, καθώς κανένα από σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν έχουν επιλυθεί.

Οι γονείς, σταματούν να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή, στις οκτώ το πρωί, έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην είσοδο του σχολείου, προκειμένου να γνωστοποιήσουν τα προβλήματα στην τοπική κοινωνία.

Το σχολείο στεγάζεται στο ισόγειο του συγκροτήματος, που βρίσκεται στο Κάστρο Ιωαννίνων. Στο ίδιο συγκρότημα στεγάζεται το Ειδικό Σχολείο Παιδιών με προβλήματα όρασης και το διαπολιτισμικό.

Στο ειδικό σχολείο φοιτούν 19 μαθητές και ο χώρος που τους αναλογεί είναι ένα τετραγωνικό μέτρο στον καθένα!!

Το διάστημα αυτό, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου και οι ίδιοι δίνουν έναν μεγάλο αγώνα, για αξιοπρεπή σχολική στέγη.

Μετά τις αλλεπάλληλες συσκέψεις που έχουν γίνει και τις πολλές υποσχέσεις που έχουν εισπράξει, κανένα από τα προβλήματα δεν επιλύθηκε.

«Η σχολική χρονιά κοντεύει να τελειώσει, τα παιδιά μας εκπαιδεύονται σε τριτοκοσμικές συνθήκες και λύση δεν φαίνεται να δίνεται. Επιπλέον όπως μας ενημέρωσε ο κ.Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πολύ δύσκολο να παραχωρηθούν χώροι στο 2ο Ειδικό Σχολείο, γιατί “υπάρχει σκέψη, στο συστεγαζόμενο σχολείο να έρθουν προσφυγόπουλα επειδή είναι διαπολιτισμικό”. Δηλαδή ενώ δεν μπορούν να λύσουν τα εκπαιδευτικά προβλήματα των υπαρχόντων παιδιών του σχολείου … προσδοκούν να λύσουν και το πρόβλημα της μόρφωσης των προσφυγόπουλων», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

Καταλήγοντας σημειώνουν ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια υπομονής και η ανάγκη εξεύρεσης κατάλληλων χώρων είναι επιτακτική.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ