Σταμάτησαν επικίνδυνους δραπέτες πριν το χτύπημα που ετοίμαζαν- Σε εξέλιξη η αστυνομική έρευνα

ASTYNOMIA 16 1 13Με ιδιαίτερη προσοχή διερευνά η Ασφάλεια Ιωαννίνων τις ύποπτες κινήσεις τριών ατόμων εκ των οποίων οι δύο συνελήφθησαν ύστερα από καταδίωξη σε κεντρικούς δρόμους των Ιωαννίνων. Και οι τρεις έχουν βεβαρημένο παρελθόν και οι αστυνομικοί που χειρίζονται υπόθεση είναι πεπεισμένοι ότι κάποιο χτύπημα ετοίμαζαν στα Γιάννινα ή την ευρύτερη περιοχή.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας κάτοικος από τους Νεγράδες ενημέρωσε την τοπική αστυνομία ότι άγνωστοι είχαν κλέψει το αυτοκίνητό του ένα αγροτικό τύπου 4Χ4.

Μέσα στην επόμενη ώρα οι αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητο κοντά στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα. Όταν του έκαναν σήμα να σταματήσει ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει.

Στη διαδρομή του δεν υπολόγισε τίποτα και διασχίζοντας κεντρικούς δρόμους των Ιωαννίνων χτύπησε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα.

 

Τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο κοντά στο παραλίμνιο.

Ο ένας από τους τρεις επιβαίνοντας κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται ενώ τα άλλα δύο άτομα συνελήφθησαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα το άτομο που διέφυγε είναι ένας 37χρονος αλλοδαπός, δραπέτης των φυλακών Κέρκυρας. Ο ίδιος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 17 ετών για σύσταση εγκληματικής ομάδας η οποία είχε διαπράξει πλήθος ληστειών και κλοπών. Η αστυνομία θεωρεί ότι πρόκειται για ιδιαίτερα επικίνδυνο άτομο και για τον εντοπισμό του πραγματοποιείται μεγάλη και εκτενής έρευνα.

Και οι δύο που συνελήφθησαν, 34 και 21 ετών, έχουν επίσης βεβαρημένο παρελθόν. Ο 34χρονος έχει δύο καταδικαστικές αποφάσεις ενώ εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Φλώρινας για συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση η οποία επίσης είχε ως αντικείμενο τις ληστείες και τις διαρρήξεις.

Αναμεμειγμένος σε ανάλογες πράξεις είναι και ο 21χρονος που βρίσκεται πλέον στα χέρια της αστυνομίας.

Να σημειωθεί τέλος ότι στο κλεμμένο αυτοκίνητο με το οποίο μετακινούνταν βρέθηκε ένα πιστόλι τύπου τοκάρεφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ