Σταθάκης: Ανοικτή η επιβολή φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές

aatm1

aatm1

Ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές άφησε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης, με δηλώσεις του την Τρίτη.

Ο κ. Σταθάκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM, υπογράμμισε ότι «προσπαθούμε να βρούμε εισροές στο σύστημα οι οποίες θα έχουν και έναν στοιχειώδη κανόνα δικαιοσύνης. Οι επιλογές είναι περιορισμένες. Πιθανόν μία εκδοχή φόρου επί συναλλαγών, εάν είναι μελετημένη, δεν μπορώ να την αποκλείσω»,

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως «σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες για τις μεγάλες συναλλαγές υπάρχει κάποιος τέτοιος φόρος. Πριν αφορίσουμε ή επικροτήσουμε, πρέπει να είναι σωστά μελετημένη οποιαδήποτε κίνηση. Είμαι σαφής: Εάν γίνει».

Διευκρίνισε, ακόμη ότι, πριν τις 15 Φεβρουαρίου, θα ψηφιστεί νέος νόμος, ο οποίος θα εξαιρεί την πώληση τριών κατηγοριών δανείων σε ξένους επενδυτές. «Η απόφαση είναι σαφής. Εξαιρούνται της πώλησης δανείων τα δάνεια πρώτης κατοικίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τα καταναλωτικά δάνεια. Η συμφωνία λέει ότι το σύστημα γι’ αυτές τις τρεις κατηγορίες δανείων εφαρμογής θα ψηφιστεί, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας.

Επισήμανε τέλος ότι δεν έχει διατυπωθεί αίτημα από τους δανειστές για τη λήψη επιπλέον μέτρων το 2016.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ