Σοβαρές καταγγελίες για τις συνθήκες στις προνοιακές δομές

IDRYMA NGEORGIOS

IDRYMA NGEORGIOSΤην υποβάθμιση των προνοιακών δομών της Ηπείρου καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας επιρρίπτοντας ευθύνες στη διοίκηση

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, με απόφαση του Δ.Σ. του Κ.Κ.Π.Π. Ηπείρου και άλλοθι την έλλειψη προσωπικού, ανατέθηκαν στην πλειοψηφία των εργαζομένων στα Κέντρα Προστασίας Παιδιών Ιωαννίνων, Πωγωνιανής και Κόνιτσας, επιπρόσθετα καθήκοντα από αυτά της ειδικότητάς τους. Η ανάθεση αυτή έγινε μέσα σε κλίμα εκφοβισμού των υπαλλήλων, με την απειλή του κλεισίματος των δομών, εάν οι υπάλληλοι αντιδράσουν στην απόφαση.

 

Στο Τμήμα Νοσηλείας του Παραρτήματος ΑμΕΑ «Νεομάρτυς Γεώργιος» Ιωαννίνων η κατάσταση έχει φτάσει σε τραγικό σημείο.

Υπάρχουν πολύ σοβαρές ελλείψεις ιδιαίτερα σε νοσηλευτικό, βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό αλλά και στα τμήματα υποδομών (καθαριότητα/πλυντήρια, κουζίνα/τραπεζοκόμοι, διοικητικό προσωπικό κ.α.)

Πλέον η αναλογία προσωπικού – ασθενών είναι κάτω από τα όρια ασφαλείας. Αυτή η κατάσταση αυξάνει δραματικά τους κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία τόσο των περιθαλπομένων όσο και των εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα υποβαθμίζει την ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας.

«Γινόμαστε πλέον μάρτυρες της καταπάτησης των δικαιωμάτων που έχουν οι ευπαθείς ομάδες και τα ΑμΕΑ για μια αξιοπρεπή ζωή» τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Με δεδομένη την κατάσταση αυτή προχωρούν σε γενική συνέλευση την ερχόμενη Παρασκευή στις δύο το μεσημέρι στο χώρο της Εργοθεραπείας στο Παράρτημα «Νεομάρτυς Γεώργιος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ