Σοβαρές δυσκολίες για το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος

XREOS ZOH

XREOS ZOHΚάτω από δύσκολες συνθήκες και με μεγάλα προβλήματα επιχειρεί να επιτελέσει το έργο και το ρόλο του το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Θεραπευτικού Προγράμματος Γιάννη Παπαχρήστο η έλλειψη προσωπικού είναι βασική αιτία για την αδυναμία συχνότερης παρουσίας σε Άρτα και Ηγουμενίτσα, ενώ παράλληλα δεν τρέχουν οι διαδικασίες για τον Συμβουλευτικό Σταθμό στην Πρέβεζα.

Μεγάλη αγωνία υπάρχει στο ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ για το τι θα συμβεί με το Ψυχοδιαγνωστικό Κέντρο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και υποστηρίζεται από μια διεπιστημονική ομάδα έξι ατόμων. Το πρόγραμμα λήγει στις 21 Ιουλίου και από την πλευρά μας κάνουμε ενέργειες ώστε να εξευρεθεί άλλη χρηματοδότηση για κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα, ώστε να διατηρήσουμε το προσωπικό», εξήγησε ο κ. Παπαχρήστος.

Στο μεταξύ, και στην περιοχή της Ηπείρου καταγράφονται διαφοροποιήσεις στις συνήθειες των χρηστών. Για ύπαρξη πολυτοξικομανίας, μείωση της ενέσιμης χρήσης και αύξηση των νέων ουσιών, καθώς και μια στροφή όλο και περισσότερων στο χασίς ως κύρια ουσία, έκανε λόγο ο Υπεύθυνος του Θεραπευτικού Προγράμματος του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, σημειώνοντας πως το θεωρούν «ακίνδυνο» και χωρίς εξάρτηση, με τη χρήση του να έχει ελάχιστες έως μηδαμινές επιπτώσεις από το νόμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ