Σε τουρίστες από το Ισραήλ στοχεύουν τα Γιάννινα

israil mpegkas

israil mpegkas

Το Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, επισκέφθηκε αποστολή δημοσιογράφων και ταξιδιωτικών πρακτόρων από το Ισραήλ, με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή του ΕΟΤ Ελλάδος στο Ισραήλ Μιχάλη Τερζίμπαση.

Η επίσκεψη στο νομό Ιωαννίνων πραγματοποιείται ύστερα από πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, με στόχο την προβολή και την ανάδειξη της περιοχής μας στη χώρα του Ισραήλ. Μάλιστα ο Δήμαρχος Ιωαννιτών έδωσε συνέντευξη στο κρατικό κανάλι chanel 1 που ετοιμάζει ειδικό αφιέρωμα για τα Γιάννενα.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μπέγκας ευχαρίστησε την Ένωση Ξενοδόχων και τους προσκεκλημένους και αναφέρθηκε στον σχεδιασμό για την προσέλκυση τουριστών από το Ισραήλ, – «που φαίνεται ότι έχει αποτελέσματα», όπως είπε. Ένας σχεδιασμός ο οποίος ξεκίνησε επί θητείας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, συνεχίζεται και εντείνεται.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΕΟΤ Ελλάδος στο Ισραήλ, Μιχάλης Τερζίμπασης, ευχαρίστησε το Δήμαρχο, την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων και τους φορείς της περιοχής, «για τη μοναδική ευκαιρία που μας έδωσαν να γνωρίσουμε την Ήπειρο όχι μόνο ως αξιοθέατο αλλά κυρίαρχα ως εμπειρία», όπως είπε.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ιωαννιτών, Νίκος Γκόλας, τόνισε ότι η τουριστική αγορά του Ισραήλ «ήταν η πρώτη που βάλαμε ως στόχο μαζί με τους ξενοδόχους, την περιφέρεια και τους φορείς της περιοχής και οι προσπάθειες δείχνουν να αποδίδουν καρπούς».

Ο κ. Γκόλας εξέφρασε την ικανοποίηση του για το ότι της αποστολής ηγείται ο Διευθυντής του ΕΟΤ στο Ισραήλ κι αυτό –όπως είπε – είναι πολύ θετικό, γιατί «είναι η πρώτη φορά που ο ΕΟΤ ασχολείται με την περιοχή μας ανακαλύπτοντας την κρυφή Ελλάδα». Ο Αντιδήμαρχος υποστήριξε ότι αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί εάν θέλουμε να έχουμε σοβαρά αποτελέσματα και κατέληξε λέγοντας πως, «από τις πρώτες συζητήσεις που έχουμε κάνει με τον ΕΟΤ φαίνεται ότι υπάρχει αυτή η διάθεση και πιστεύω ότι έχουμε αλλάξει σελίδα στη συνεργασία μας. Η περιοχή μας έχει πάρα πολλά να προσφέρει, αρκεί να έχουμε τα ‘όπλα’ να τα επικοινωνήσουμε».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, Κων/νος Βλάχος μίλησε για τις προσπάθειες «διείσδυσης» στην αγορά του Ισραήλ, μέσω επαφών και εκθέσεων, καθώς και για ένα σημαντικό «εργαλείο» που έχει δημιουργηθεί, ένα portal προβολής της περιοχής, μέσα από το οποίο προσφέρονται τα τουριστικά πακέτα που μπορεί να «κλείσει» on line ο κάτοικος του Ισραήλ.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ