Σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ τα μέτρα για τους ψύλλους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

ESOTERIKO NOSOKOMEIO

ESOTERIKO NOSOKOMEIO Τι δηλώνει ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος

Νοσηλευτές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ήταν οι πρώτοι που δέχθηκαν τις «επιθέσεις» ψύλλων που έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Τα τσιμπήματα προκάλεσαν την ανησυχία όλων και οδήγησαν στην άμεση λήψη μέτρων, τα οποία προς το παρόν επικεντρώνονται στην Καρδιολογική Κλινική.

 

Η κινητοποίηση της διοίκησης ήταν άμεση και όπως ανέφερε στο Epiruspost.gr ο Διοικητής του Νοσοκομείου Φώτης Βάββας, ενημερώθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ, έγιναν οι απαραίτητες δειγματοληψίες και εφαρμόστηκαν όσα προβλέπονται στο σχετικό πρωτόκολλο.

Η πρώτη απολύμανση διάρκειας δύο ωρών έγινε στην Καρδιολογική Κλινική το περασμένο Σάββατο και ακολούθησε την Τρίτη, δωδεκάωρη απολύμανση με εκκένωση της κλινικής.

Το τρίτο μέρος θα γίνει σε ένα δεκαπενθήμερο με τη βεβαιότητα ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα θα απαλλαγεί από τους απρόσμενους επισκέπτες που έχουν δημιουργήσει αρκετά προβλήματα.

Οι ασθενείς της Καρδιολογικής μεταφέρθηκαν στη ΜΕΘ και σε άλλες κλινικές ενώ έγινε η εφημερία με όσες δυσκολίες μπορεί να επεφύλασσε η ολιγόωρη μετακόμιση.

Κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πως μεταφέρθηκαν οι ψύλλοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Πιθανολογείται πάντως ότι μάλλον προήλθαν από κάποιον επισκέπτη.

Η εμφάνισή τους στην ύπαιθρο και ειδικά σε κτηνοτροφικές περιοχές είναι συνηθισμένη, εξαιρετικά σπάνια όμως σε νοσηλευτικό ίδρυμα. Ανάλογο προηγούμενο έχει σημειωθεί το 2011 στο Νοσοκομείο της Λάρισας.

Χαρακτηριστικό των ψύλλων είναι η μεγάλη ταχύτητα αναπαραγωγής τους και η επιμονή τους, που τους καθιστά δύσκολους στην καταπολέμηση τους. Η δράση τους γίνετε αντιληπτή από τα ενοχλητικά και ερεθιστικά τσιμπήματα τους. Είναι ικανοί να προκαλέσουν σοβαρά δερματικά νοσήματα στο σκύλο, τη γάτα αλλά και τον άνθρωπο και στο να μεταδώσουν επικίνδυνους οργανισμούς και ασθένειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ