Σε… πυκνή ομίχλη το αεροδρόμιο… Έντονες αντιδράσεις για την υποβάθμιση σε δημοτικό!

aerod ioanninon

aerod ioanninon

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στα Γιάννινα το επίμαχο μέρος του Νομοσχεδίου για την αναδιάρθωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας όπου κατατάσσει το αεροδρόμιο Ιωαννίνων στα δημοτικά.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης έχει αποστείλει από χθες αργά το βράδυ επιστολή σε όλους τους βουλευτές του Νομού, στον αρμόδιο υπουργό και στον πρωθυπουργό ζητώντας να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη ενώ πρωτοβουλίες αναμένονται εντός της ημέρας και από το Δήμο Ιωαννιτών.

Εκ μέρους της κυβερνητικής παράταξης επιχειρείται η υποβάθμιση του θέματος με το επιχείρημα ότι η συγκεκριμένη κατάταξη δεν επηρεάζει τις αναπτυξιακές προοπτικές του αεροδρομίου Ιωαννίνων.

Η νομοθεσία που διέπει τα αεροδρόμια είναι αρκετά δαιδαλώδης. Ο χαρακτηρισμός των ελληνικών αεροδρομίων σε διεθνή, κρατικά και δημοτικά είχε γίνει με προεδρικό διάταγμα του 1989.

Μέχρι και τώρα τα δημοτικά αεροδρόμια της χώρας ήταν τέσσερα. Του Καστελόριζου, της Κάσου, της Λέρου και της Σητείας.

Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων περιλαμβάνονταν στα Κρατικά Εσωτερικών Επικοινωνιών.

Με τον παρόντα νόμο, χαρακτηρίζεται ως δημοτικό, όπως και τα αεροδρόμια Καρπάθου και Λήμνου!

Φυσικά ο χαρακτηρισμός αυτός δεν σημαίνει ότι στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων δεν μπορούν να γίνουν πτήσεις εξωτερικού, όμως η επιλογή που έγινε, αποτυπώνει την πρόθεση υποβάθμισης του τοπικού αερολιμένα με δεδομένα και τα προβλήματα που υπάρχουν.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Την έντονη διαμαρτυρία του για την υποβάθμιση του Κρατικού Αερολιμένα Ιωαννίνων, σε “δημοτικό” με το υπό ψήφιση Νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, εξέφρασε με κατεπείγουσα επιστολή, που απέστειλε χθες βράδυ προς τον Πρωθυπουργό, τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές της Ηπείρου, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Μεταξύ άλλων τονίζει:

“Η υποβάθμισή του μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους και πρέπει να αποτραπεί μια τέτοια δυσμενής κατηγοριοποίησή του, η οποία θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις για την αναβάθμιση του, την οποία επιδιώκουν εδώ και δεκαετίες σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς που δικαιολογημένα το θεωρούν σημείο ανάπτυξης της Ηπείρου, καθώς εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδος και αυτή ακόμη τη Νότια Αλβανία.

Το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εν δυνάμει διεθνές αεροδρόμιο και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ενταχθεί στην κατηγορία των «δημοτικών», που επιχειρείται με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο. Ζητάμε την παρέμβασή σας προκειμένου να αποτραπεί μια δυσμενής εξέλιξη για την Ήπειρο”.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ