Σε προτεραιότητα κοινωνικό παντοπωλείο και φαρμακείο

TSIROGIANNHS TRITEKNOIΤη σημασία της αξιοποίησης των πόρων από τα ευρωπαϊκά Ταμεία ανέδειξε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης σε επίσκεψη του στο Σύλλογο Τριτέκνων Άρτας. Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια του κύκλου επαφών με τους φορείς της Άρτας, ο υποψήφιος Δήμαρχος συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους, επισκέφθηκε το Σύλλογο και κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Πρόεδρο Χρήστο Γιώτη και τα μέλη του Δ.Σ. πληροφορήθηκε τα αιτήματα των τριτέκνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος ζήτησε με παρέμβαση του την ελάφρυνση των τρίτεκνων οικογενειών στα Δημοτικά Τέλη.

 

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Δήμαρχος τόνισε ότι θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις και θα μεριμνήσει, ώστε να ληφθούν μέτρα ανακούφισης των τριτέκνων οικογενειών της Άρτας που, μαζί με άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού, βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες της κρίσης.

Ο κος Τσιρογιάννης εξέφρασε το θαυμασμό του για το έργο που επιτελεί ο Σύλλογος, ο οποίος μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα αριθμεί 3.500 εγγεγραμμένα μέλη, και μάλιστα κάθε χρόνο στηρίζει ουσιαστικά και με κάθε τρόπο οικογένειες που βρίσκονται σε δυσχερή θέση. «Απαιτούμε, δεν επαιτούμε», τόνισαν τα μέλη του Συλλόγου, τα οποία διεκδικούν με όλα τα μέσα που διαθέτουν τα αυτονόητα για όλες τις οικογένειες.

Μεταξύ των δράσεων που η νέα Δημοτική Αρχή σκοπεύει να υλοποιήσει είναι η λειτουργία κοινωνικού φαρμακείου και κοινωνικού παντοπωλείου, διεκδικώντας και αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες που δίνουν τα Ευρωπαϊκά κονδύλια, και διαχωρίζοντας σαφώς την κοινωνική πολιτική από τη φιλανθρωπία. Ο ίδιος πρότεινε και τη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων ως μέσο αντιμετώπισης της ανεργίας που βιώνουν πολλά από τα μέλη του Συλλόγου.

Ο κος Τσιρογιάννης αφού άκουσε με προσοχή τα αιτήματα της τρίτεκνης οικογένειας σημείωσε πως αυτό που χρειάζεται είναι αρχικά ο σχεδιασμός και στη συνέχεια η υλοποίηση μιας πολιτικής κοινωνικής προστασίας. «Είναι απαραίτητες οι στοχευμένες δράσεις προστασίας των ατόμων που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης και κινδυνεύουν από κοινωνικό αποκλεισμό», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως για να γίνουν όλα αυτά απαιτείται η συμμετοχή και η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ