Σε λογαριασμό εταιρίας κατατέθηκαν τα χρήματα της ληστείας… Τι λέει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

LHSTEIA GENIKH2

LHSTEIA GENIKH2Σοβαρά οικονομικά προβλήματα και χρέη συσσωρευμένα… Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισαν το ποτήρι και οδήγησαν τον 45χρονο, πατέρας δύο παιδιών, στη ληστεία της Γενικής Τράπεζας.

Η επιχειρηματική απόπειρα που είχε κάνει δεν πήγε καλά και οι οφειλές μεγάλωναν. Έτσι μπορεί να ερμηνευθεί το γεγονός ότι αμέσως μετά τη ληστεία στην Τράπεζα, ο 45χρονος κατευθύνθηκε σε άλλο τραπεζικό κατάστημα της πόλης και κατέθεσε σχεδόν όλο το ποσό σε λογαριασμό εταιρείας.

 

Η ληστεία έγινε στις οκτώ και επτά πρώτα λεπτά το πρωί. Ο 45χρονος μπήκε στο τραπεζικό κατάστημα χωρίς κουκούλα και μόλις έφτασε στο ταμείο τη φόρεσε. Με την απειλή μαχαιριού και τραβώντας την υπάλληλο από τα μαλλιά απαίτησε να του δοθούν τα χρήματα.

Πήρε το ποσό των έντεκα χιλιάδων ευρώ περίπου και βγήκε από το κατάστημα. Στην προσπάθεια να φύγει γρήγορα εγκατέλειψε την ομπρέλα που είχε μαζί του.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο τραπεζικό κατάστημα μελέτησαν καρέ καρέ το οπτικό υλικό που είχαν καταγράψει οι κάμερες και είχαν από πολύ νωρίς τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου που έψαχναν.

Έτσι γρήγορα οδηγήθηκαν στην ταυτότητα του δράστη και έθεσαν υπό ασφυκτικό κλοιό το σπίτι του όπως και τους εργασιακούς χώρους συγγενικών του προσώπων.

Πριν καλά καλά συμπληρωθούν τρεις ώρες από τη στιγμή της ληστείας, στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Χαριλάου Τρικούπη, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

Στην επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, που δόθηκε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Τετάρτης αναφέρεται:

Εξιχνιάστηκε άμεσα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και συντονισμένες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, η σημερινή ένοπλη ληστεία σε τραπεζικό κατάστημα στα Ιωάννινα.

Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγες ώρες μετά τη ληστεία, έξω από το σπίτι του στα Ιωάννινα.

Ειδικότερα, σήμερα και ώρα 08.07, ο δράστης εισήλθε σε τράπεζα και με την απειλή μαχαιριού, ακινητοποίησε τις υπαλλήλους και αφαίρεσε από τα ταμεία το χρηματικό ποσό των 11.140 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 45χρονος μετά τη διάπραξη της ληστείας, πήγε σε άλλη τράπεζα και κατέθεσε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό εταιρείας.

O συλληφθείς, ο οποίος εξεταζόμενος ομολόγησε την πράξη του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ