Σε κινητοποιήσεις εργαζόμενοι και συνταξιούχοι

grivas xr

grivas xr

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα, στα Γιάννινα μάλιστα από κοινού με τους συνταξιούχους, διαμαρτυρόμενοι για το νέο πακέτο σκληρών μέτρων.

Στο πλαίσιο αυτό, στις 12 Νοεμβρίου, στις δέκα το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και πορεία διαμαρτυρίας.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Νομού Ιωαννίνων Μιχάλης Αυδικος και ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Χρηστός Γρίβας , καυτηρίασαν τις κυβερνητικές πολιτικές οι οποίες πλήττουν και πάλι όσους πληρώνουν συστηματικά τα τελευταία χρόνια.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και οι συνταξιούχοι διεκδικούν:

Τη διασφάλιση του κοινωνικού αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, με την εγγύηση του Κράτους και την ακύρωση των σχεδίων μετατροπής του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης από αναδιανεμητικό σε ανταποδοτικό.

Την αποκατάσταση των απωλειών των Ταμείων λόγω του PSI και όχι μόνο.

Την άμεση χρηματοδότηση όλων των Ταμείων ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τους δικαιούχους.

Ειδικότερα, όσον αφορά το ΕΤΕΑ ζητάμε τη δέσμευση της Κυβέρνησης ότι θα προχωρήσει στην κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και στην άμεση οικονομική ενίσχυση του Ταμείου.

Για το ΤΠΔΥ απαιτούμε να μην πραγματοποιηθεί καμία νέα μείωση στο εφάπαξ των Δημοσίων Υπαλλήλων και να διασφαλιστούν οι αναγκαίοι πρόσθετοι πόροι (περίπου 700 εκατ. ευρώ) για να καταβληθούν τα Εφάπαξ στους δικαιούχους που καθυστερούν.

Για το ΜΤΠΥ απαιτούμε τόσο την άμεση χρηματοδότηση του Μετοχικού Ταμείου όσο και την επαναφορά της κράτησης 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου, που καταργήθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση.

Για τις κύριες συντάξεις απαιτούμε την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, καθώς και την κατάργηση της ρύθμισης που προβλέπει ότι η κύρια σύνταξη προσδιορίζεται με το μισθολογικό κλιμάκιο που είχαν οι υπάλληλοι πριν την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 38 παρ. 5 του Ν3986/2011.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ