Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο πρώην ταμίας για την υπεξαίρεση στο Δήμο Ιωαννιτών

DHMARXEIO IO19

DHMARXEIO IO19Σε κατ’ οίκον περιορισμό θα βρίσκεται για τις επόμενες πέντε ημέρες ο πρώην ταμίας του δήμου Ιωαννιτών ο οποίος κατηγορείται για την υπεξαίρεση του ποσού του 1,3 εκατομμυρίων.

Ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης ως προς την προφυλάκιση, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί ο κατ’ οίκον περιορισμός για ένα πενθήμερο, ώστε να αποφασίσει στη συνέχεια το Συμβούλιο Πρωτοδικών για την τύχη του.

 

Ο ένας εκ των δικαστών έκρινε ότι ο ταμίας πρέπει να προφυλακιστεί και ο δεύτερος ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με υψηλή χρηματική εγγύηση. Η διχογνωμία αυτή ήταν που οδήγησε στην απόφαση της κατ’ οίκον κράτησης, ώστε το συμβούλιο των δικαστών να αποφανθεί για την τύχη του.

Η πρώην Διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας αφέθηκε ελεύθερη με χρηματική εγγύηση δέκα χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ελεύθερα χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκαν όλα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, τα οποία κατέθεταν καθώς είχαν εγκρίνει τις οικονομικές καταστάσεις που σύνταξε η υπηρεσία, το διάστημα που σημειώνονταν η υπεξαίρεση του ταμείου.

Στη δικαιοσύνη έχουν διαβιβαστεί όλα τα πορίσματα από τις ΕΔΕ που έχουν γίνει όπως και τα πορίσματα από τους υπηρεσιακούς παράγοντες που είχαν διερευνήσει την υπόθεση της υπεξαίρεσης.

Όπως γνωστό τα χρήματα αφαιρούνταν σταδιακά και συστηματικά από το ταμείο του Δήμου. Το συνολικό ποσό της υπεξαίρεσης έφτανε στο 1,3 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ