Σε Κακαβιά και Δρυμάδες ο Υπουργός Άμυνας

kamenos kakavia

kamenos kakaviaΤα στρατιωτικά φυλάκια στην Κκαβιά και τους Δρυμάδες επισκέφθηκε ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος περιοδεύει στην μεθοριακή γραμμή, πετώντας με ελικόπτερο και συνοδευόμενος από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην Κακαβιά τον υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης και ο αντιδήμαρχος Βασίλης Μάτσιας.

Ο κ. Καψάλης του εξέθεσε τα προβλήματα της περιοχής ζητώντας να επαναλειτουργήσουν τα φυλάκια στην Καστανή και το Αργυροχώρι, ενώ επεσήμανε την ανάγκη λειτουργίας του τελωνειακού σταθμούς στους Δρυμάδες ώστε να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Ο Υπουργός Άμυνας μάλλον απέκλεισε την επαναλειτουργία φυλακίων λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης της χώρας, ωστόσο δεσμεύτηκε για ενίσχυση των υπαρχόντων με περισσότερους στρατιώτες και για εναέριες περιπολίες με στρατιωτικά ελικόπτερα.

Από τα ελληνοαλβανικά σύνορα ανακοίνωσε τη λειτουργία της ΜΟΜΑ και στην Ήπειρο, και απευθυνόμενος στον δήμαρχο Κώστα Καψάλη του ανέφερε ότι τα μηχανήματα του στρατού θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διανοίξεις δασικών δρόμων και άλλες ανάγκες των δήμων.

Από τον δήμαρχο ζήτησε να έχουν νέα συνεργασία στην Αθήνα, τόσο για το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας όσο και για την γενικότερη αναβάθμιση των ιστορικών τόπων του Καλπακίου.

Ο κ. Καμένος ήταν κατηγορηματικός απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αξιώσεις που προβάλει το τελευταίο διάστημα η Αλβανία. «Η εθνική κυριαρχία της χώρας δεν είναι προς διαπραγμάτευση και κανένας δεν μπορεί να την διαπραγματευτεί, είτε αυτό λέγεται οικονομική απειλή, είτε λέγεται εξωτερική απειλή. Η Ελλάδα, ούτε φοβάται ούτε παραδίδει χιλιοστό της γης του αέρα και της θάλασσας της».

Στο φυλάκιο των Δρυμάδων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τίμησε την 62χρονη Σοφία Δημητρίου, την φρουρό των συνόρων που ζει μόνη στο χωριό Ορεινό. Ο υπουργός την συνεχάρη για το θάρρος της και της ανακοίνωσε πως θα την εντάξει στην Εθνοφυλακή, αλλάζοντας άμεσα το νόμο, καθώς προβλέπει να υπηρετούν μόνο άνδρες.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ