Σε εξέλιξη οι εργασίες στην χωματερή του Κούκου

ERGA KOYKOS

ERGA KOYKOSΣε εξέλιξη βρίσκονται οι χωματουργικές εργασίες και η οριοθέτηση του χώρου  της παλιάς χωματερής του Κούκου  μετά την εγκατάσταση του εργολάβου.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει ο κύριος όγκος των  παρεμβάσεων προϋπολογισμού 1.900.000 (ενός εκατομμυρίου 900 χιλιάδων) ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος Κλιματικής Αλλαγής. Το έργο με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης οκτώ μηνών περιλαμβάνει εκτεταμένη αποκατάσταση και περίφραξη του χώρου, δεντροφυτεύσεις καθώς και παραγωγή βιοαερίου από τα απορρίμματα που βρίσκονται θαμμένα στην χωματερή. Σύμφωνα με το Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής αλλά και του οικοσυστήματος του Αμβρακικού. «Καταφέραμε με το κλείσιμο της χωματερής να λύσουμε ένα πρόβλημα που υπήρχε στην περιοχή για περίπου 50 χρόνια» τόνισε ο κ. Μπαΐλης και σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η χωματερή γειτνίαζε με τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης και του Μνημείου του Αυγούστου, προκαλώντας την υποβάθμισή τους.

 

Ο Δήμαρχος  Πρέβεζας εκφράζει την πεποίθηση ότι σε λίγους μήνες η εικόνα της παλιάς χωματερής δεν θα  θυμίζει σε τίποτα τον χώρο  στον οποίο γι α δεκαετίες  γινόταν η εναπόθεση  των απορριμμάτων.

Την εικόνα της αναβάθμισης του περιβάλλοντος στην περιοχή ολοκληρώνουν οι παρεμβάσεις    για την αποκατάσταση των παλιών χωματερών στο Ζάλογγο και τον Ωρωπό. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ