Σε εξέλιξη η διαδικασία για την εκλογή Μητροπολίτη

IERARXIA

IERARXIAΣε εξέλιξη βρίσκεται η έκτακτη σύνοδος της Ιεραρχίας για την επιλογή του νέου Μητροπολίτη Ιωαννίνων και άλλων τριών μητροπόλεων. Για τα Ιωάννινα φέρεται να προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες ένταση στις σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου-Εκκλησίας της Ελλάδος.

Συνολικά, η Ιερά Σύνοδος θα προβεί στην πλήρωση τεσσάρων μητροπόλεων: Φωκίδος, Ιωαννίνων, Ελασσώνος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

 

Η Μητρόπολη Ιωαννίνων θεωρείται από τις σημαντικότερες λόγω της βαρύτητας στο Φανάρι ως Μητρόπολη των Νέων Χωρών -τις περιοχές που παραχώρησε «επιτροπικώς» τη διοίκησή τους στην Εκκλησία της Ελλάδος το Φανάρι το 1928, διατήρησε όμως τα πνευματικά του δικαιώματα- αλλά και λόγω της οικονομικής της ευρωστίας.

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε η φήμη πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν θα ενέκρινε τον κατάλογο των προς αρχιερατεία εκλογίμων, φτάνοντας τη διαφωνία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών στα άκρα. Εντούτοις, με ανακοινωθέν του, το Οικουμενικό Πατριαρχείο έκανε λόγο για «διαστρέβλωση» των γεγονότων από δημοσιεύματα, καθώς εμφανίστηκε ως παρέμβαση η επιθυμία του κ. Βαρθολομαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ