Σε εξέλιξη η έρευνα για τα πλαστά πιστοποιητικά

mpegkas proksenosΤο θέμα των πλαστών πιστοποιητικών που χορηγήθηκαν από υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών και είχαν ως αποτέλεσμα την ελληνοποίηση Αλβανών πολιτών ήταν ένα από αυτά που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε ο Έλληνας Πρόξενος στο Αργυρόκαστρο Γιάννης Τόλιος με τον δήμαρχο Θωμά Μπέγκα.

Το θέμα της διερεύνησης άλλωστε ξεκίνησε με αφορμή έγγραφο του Γενικού Προξενείου προς το Δήμο Ιωαννιτών.

Όπως ανέφερε ο κ. Τόλιος η υπόθεση θα πρέπει να διερευνηθεί μέχρι τέλους, καθώς πρόκειται για περίπτωση παρανομίας που πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος τόνισε πως «από την πρώτη στιγμή που ανακαλύψαμε το γεγονός κινήσαμε όλες τις διαδικασίες είτε υπηρεσιακές, είτε νομικές. Η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης αλλά και των εσωτερικών διαδικασιών που πρέπει να κάνουμε ως Δημοτική Αρχή για τις «τιμωρίες» σύμφωνα με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα. Είμαστε σε συνεχή συνεργασία με το Προξενείο και είναι απολύτως σαφής η θέση μας: τα πάντα στη διαφάνεια δεν διαπραγματευόμαστε τέτοια ζητήματα».

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος, μετά από σχετική ερώτηση, η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που έχει διατάξει υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ