Σε διαδικασία αναγνώρισης οι Ιαματικές Πηγές

IAMATIKES SYSKEPSI

IAMATIKES SYSKEPSITo θέμα της αναγνώρισης των Ιαματικών Πηγών της Πρέβεζας βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο καθηγητής δερματολογίας Κωσταντίνος Κουσκούκης με τον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαϊλη και τον πρόεδρο της ΝΕΔΗΚΕΠ Χρήστο Νέσσερη.

Ο κ.Κουσκούκης έχει την ευθύνη της αναγνώρισης των Ιαματικών Πηγών, ενώ στην συνάντηση του με τον Δήμαρχο κ.Μπαϊλη έγινε εκτενής αναφορά στις προοπτικές για την ανάπτυξη του Ιαματικού Τουρισμού στην περιοχή.

Ο Καθηγητής στην συνέχεια,συνοδευόμενος από τον κ.Νέσσερη επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις των Πηγών .

 

Ο κ.Κουσκούκης υπογράμμισε ότι τα αποτελέσματα των μετρήσεων αποδεικνύουν την καλή ποιότητα των νερών ενώ εξέφρασε και τον θαυμασμό του για το χαμάμ του Αλή Πασσά το οποίο υπάρχει στον χώρο.

Η διαδικασία της Αναγνώρισης των Ιαματικών Πηγών θα γίνει μέσω του Συνδέσμου Δήμων –Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας ενώ –εκτός απροόπτου- θα ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014.

Όπως τονίστηκε , η Αναγνώριση αποτελεί το «εισιτήριο» για την περαιτέρω αξιοποίηση των Πηγών οι οποίες αποτελούν πόλο έλξης για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Οι βελτιώσεις που έγιναν φέτος αύξησαν την επισκεψιμότητα και οι λούσεις διήρκησαν μέχρι τέλος Οκτωβρίου.

Η Πρέβεζα εξάλλου ως μέλος του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών, είχε φέτος και την δική της παρουσία στην έκθεση Φιλοξένεια στο περίπτερο του Συνδέσμου.

Τόσο ο ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης όσο και ο πρόεδρος της ΝΕ.ΔΗ.ΚΕΠ είχαν επαφές για την προώθηση των θεμάτων που αφορούν την αξιοποίηση των λουτρών με δεδομένο μάλιστα το ενδιαφέρον που υπάρχει για την ανάπτυξη του Ιαματικού Τουρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ