Σε Γιάννινα και Κόνιτσα το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

IDRIMA NIARXOSΤον Νοέμβριο του 2013, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε την έναρξη ενός πολιτιστικού και εκπαιδευτικού προγράμματος, με την ονομασία «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», έχοντας ως βασικό σκοπό την γνωριμία του κοινού με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και τη φιλοσοφία του.

Το ΚΠΙΣΝ, που κατασκευάζεται στην περιοχή του Δέλτα Φαλήρου, στο Δήμο Καλλιθέας, και αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του εντός του 2016, αποτελεί ένα έργο που θα περιλαμβάνει τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, έκτασης 170.000 τ.μ., συμβάλλοντας στην προαγωγή της Τέχνης, της Παιδείας και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Έχοντας ήδη ολοκληρώσει μια διαδρομή ενός έτους εντός Αττικής, το πολιτιστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» συνεχίζεται και μεταφέρει το μήνυμα του ΚΠΙΣΝ σε επιπλέον 23 πόλεις ανά την Ελλάδα.

Επόμενοι σταθμοί του προγράμματος είναι η Κέρκυρα, τα Ιωάννινα, η Κόνιτσα και τα Γρεβενά, όπου οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε τρεις βασικές εκδηλώσεις. Ειδικότερα, οι κάτοικοι των παραπάνω πόλεων θα παρακολουθήσουν την παράσταση της «Όπερας της Βαλίτσας» από την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), με την «Κάρμεν» του Ζωρζ Μπιζέ, ενώ παράλληλα, στην Κέρκυρα και τα Ιωάννινα, θα πραγματοποιηθεί από την ΕΛΣ διήμερο σεμινάριο λυρικής τέχνης και ακροάσεις για νέους και νέες από 16 έως 32 χρόνων, με σκοπό την ανάδειξη νέων λυρικών ταλέντων.

Τέλος, το ίδιο διάστημα, τα παιδιά και της Κέρκυρας, των Γρεβενών, των Ιωαννίνων αλλά και της Κόνιτσας θα μπορούν να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συλλέγω εμπειρίες», το οποίο διοργανώνεται από τους συνεργαζόμενους οργανισμούς.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να ανακαλύψουν πως η κατανόηση ενός πολιτιστικού γεγονότος εξαρτάται από τον πλούτο των εμπειριών μέσα από τις οποίες θα το προσεγγίσεις.

Το πρόγραμμα στα Γιάννινα και την Κόνιτσα έχει ως εξής:

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΟΝΙΤΣΑ

– Όπερα της Βαλίτσας – «Κάρμεν»: 22 Μαρτίου, 20:00 – Αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» (Αγίας Μαρίνας 55, Ιωάννινα)
– Σεμινάριο Λυρικής Τέχνης: 21 & 22 Μαρτίου 10:00 – 14:00 – Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία, Ιωάννινα)
– Την ίδια περίοδο πραγματοποιείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συλλέγω εμπειρίες» στην Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών (Αγίας Μαρίνας 55, Ιωάννινα | τηλ. 26510 83958) αλλά και στη
– Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας (Χώρος Δημοτικής Αγοράς, Κόνιτσα| τηλ. 2655022298)

Η ώρα έναρξης των παραστάσεων της ΕΛΣ είναι 20:00, ενώ προς διευκόλυνση του κοινού, μια ώρα πριν την έναρξη της παράστασης θα δίνονται δελτία προτεραιότητας.

Σημειώνεται πως η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Προγράμματος είναι ελεύθερη.

Το Πρόγραμμα «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ» υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το ΚΠΙΣΝ, σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (www.nationalopera.gr) και το Future Library (www.futurelibrary.gr) και με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (www.nlg.gr).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ