Σε αποχή διαρκείας οι δικηγόροι από τη Δευτέρα

DIKAST 13 11 14

DIKAST 13 11 14Σε αποχή (απεργία) διαρκείας προχωρούν από τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 και οι δικηγόροι της Αθήνας με απόφαση του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Στην ίδια απόφαση κατέληξαν και οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων όλης της χώρας.

Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για το περιεχόμενο του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και κυρίως για την κατάργηση της προφορικής δίκης.

Το προεδρείο του ΔΣΑ συναντήθηκε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου ο οποίος αρνήθηκε να αποσύρει το νομοσχέδιο από τη Βουλή. Υποσχέθηκε ωστόσο ότι θα καλέσει εκπροσώπους των δικηγόρων για να συζητήσουν τις νέες διατάξεις έστω και σε αυτό το στάδιο.

Υπέρ της αποχής διαρκείας ψήφισαν την Τετάρτη οι δικηγόροι καθώς πανελλαδικά, σύμφωνα με δημοψήφισμα που διεξήχθη, είναι αντίθετοι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Το δημοψήφισμα διεξήχθη πανελλαδικά στους 60 από τους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, καθώς οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αιγίου, ‘Αρτας και Μεσολογγίου αποφάσισαν να μην διεξάγουν δημοψήφισμα.

Πανελλαδικά στις κάλπες κλήθηκαν 41.710 δικηγόροι, ενώ στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, οι δικηγόροι που είχαν δικαίωμα ψήφου ανέρχονται στους 21.615.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ