ΣΕΤΕ: Οχι σε νέους φόρους στον τομέα του τουρισμού

TOYRISMOSΤην αντίθεσή του στην επιβολή νέων φόρων στον τομέα του τουρισμού, τη στιγμή μάλιστα που η τουριστική χρονική περίοδος έχει αρχίσει, εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Ο ΣΕΤΕ μάλιστα καλεί τις αρμόδιες αρχές άμεσα να ξεκινήσουν ελέγχους και κυρώσεις για τα παράνομα καταλύματα και να επιβάλλουν τη συμμόρφωση όλων των επιχειρήσεων στην απόδοση των ήδη εφαρμόσιμων φόρων, του ΦΠΑ και των ασφαλιστικών εισφορών.

Παράλληλα, ο ΣΕΤΕ επισημαίνει ότι θα πρέπει να παγιωθεί η πληρωμή μισθών μέσω τραπεζικού λογαριασμού και, ταυτόχρονα, να επιβληθεί η χρήση πιστωτικών καρτών για ποσά μεγαλύτερα των 100 ευρώ, εισπράττοντας με αυτό τον τρόπο άμεσα τους αναλογούντες φόρους, ενώ προσθέτει ότι, με την εφαρμογή των παραπάνω, οι αρμόδιες υπηρεσίες μπορούν να συλλέξουν έως 500 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την επιβολή φόρου πολυτελείας ή φόρου διανυκτέρευσης σε καταλύματα και προορισμούς, ο ΣΕΤΕ αναφέρει ότι παρόμοιος φόρος υπάρχει και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς. Όμως, υπογραμμίζει ότι ο φόρος αυτός αποδίδεται στους δήμους για την ενίσχυση των απαραίτητων πόρων που χρειάζονται για την παροχή ποιοτικών τουριστικών υπηρεσιών.
«Στη χώρα μας τέτοιος φόρος υπάρχει, (τέλος παρεπιδημούντων) ο οποίος αποδίδεται στους δήμους από τα τουριστικά καταλύματα, σημειώνει ο ΣΕΤΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ